Ubijeni advokat čijeg su ubicu tražili na Kanarevom brdu zastupao ozloglašene Šaranoviće i klan "Amerika"

On je braću Šaranović zastupao pred sudovima, ali im je i osnivao i vodio firme

  • 5

Vladimir Šaranović, osumnjičeni za ubistvo beogradskog advokata Vladimira Zreleca i dalje je na slobodi, a specijalci su večeras opkolili zgradu na Kanarevom brdu u Beogradu jer su imali saznanja da se tu skriva. Beogradski advokat (50) ubijen je na Vračaru početkom decembra 2015. godine kada je na njega ispaljeno šest hitaca iz vozila u pokretu dok se nalazio u svom automobilu u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu.

Policija opkolila zgradu na Kanarevom brdu zbog ubice beogradskog advokata (VIDEO)

Inače, Vladimir Zrelec je bio sin bivšeg direktora JAT-a, Miljenka Zreleca, koji je preminuo 2001. godine.

Zrelec je više od deset godina vodio različite poslove za crnogorsku braću Branislava i Slobodana Šaranović.

On je braću Šaranović zastupao pred sudovima, ali im je i osnivao i vodio firme.

- Zrelec je zastupao Slobodana Šaranovića u Crnoj Gori, dok je bio pod istragom zbog likvidacije Nikole Bojovića, ali je učestvovao i u nekoliko drugih poslova. On je, prema poslovnoj dokumentaciji, bio direktor u kockarskoj kompaniji "Fil-Šar", čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović - piše KRIK.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Kako se dalje navodi, kroz ovu kompaniju Šaranović je posedovao nekoliko kockarnica u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu, dok se najveća nalazila u beogradskom hotelu "Slavija".

Vladimir Zrelec, prema istim navodima, učestvovao je u poslu u kojem je Šaranović preuzeo vlasništvo nad beogradskom kockarskom kompanijom "Stib holding" 2001. godine, a Zrelec je potpisao ugovor u ime "Kin Stiba", ali je u isto vreme bio predsednik upravnog odbora Šaranovićeve kompanije "Fil-Šar".

Pet godina kasnije Šaranović je Zreleca postavio na mesto direktora.

Mlađi brat Branislava Brana Šaranovića, koji je ubijen u oktobru 2009. ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, bio je kriminalac "starog kova".

Vodio je kockarske poslove i bio neka vrsta konsiljerea, savetnika za mlade kriminalne grupe, poput klana "Amerika", koji se bavio švercom narkotika.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SEVERAC ®

    15. novembar 2017 | 00:34

    Ko s đavolom tikve sadi

  • Dred

    15. novembar 2017 | 09:33

    Ne razumem zasto trazite ubice ovakvih ljudi....

  • NN

    15. novembar 2017 | 09:12

    Pa sta mislite da je advokat bio cvecka eee nema te pojma kakav je to igrac bio pola stvari je zavrsavao za klan ali je mnogo bio alav zasrao je i morao je da ode....dobijes sve ali ne tebi je malo daj daj jos e pa ne ide moras da znas na kom stepeniku pripadas i da se njega drzis ako se okliznes padas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA