Proširena optužnica protiv Bogdana Mitrovića na još 7 osoba

Osnovni sud u Prizrenu usvojio je ovaj predlog uz obrazloženje da to zahtevaju složenost postupka i dosadašnji rezultati istrage

  • 4

Specijalni tužilac za ratne zločine Eljez Bljakaj proširio je istragu koja se do sada vodila protiv Bogdana Mitrovića, na još sedam lica od kojih je jedan Albanac, javio je Radio kontakt plus.

Albanci Bogdanu Mitroviću zabranili posete: Nije uspeo da ga vidi oficir za vezu, a to ne može ni advokat

Kako se navodi, Osnovni sud u Prizrenu usvojio je ovaj predlog uz obrazloženje da to zahtevaju složenost postupka i dosadašnji rezultati istrage.

Radio Kontakt plus navodi da im je to potvrdio advokat Dejan A. Vasić, branilac osumnjičenog Mitrovića.

Vasić kaže da ga čudi što specijalni tužilac postupa na ovaj način imajući u vidu da se ceo postupak odvija na osnovu iskaza jednog svedoka i to poverenika za povratak Opštine Suva Reka Ðeljadina Sadikaja, čije reči su, kako kaže, u potpunosti negirane iskazima drugih svedoka Specijalnog tužilaštva, te je njegov kredibilitet doveden u ozbiljnu sumnju.

- U svojoj žalbi sam na tužiočev predlog da se o ratnim događajima u Suvoj Reci zatraži asistencija Tribunala za razne zločine u Hagu naveo da bi potrebnije bilo naći prethodne izjave koje je gospodin Sadikaj davao ovde na Kosovu, a iz kojih će se videti da je gospodin Mitrović prvi put pomenut tek sada, 18 godina nakon rata. Smatram da proširenjem istrage Specijalno tužilaštvo samo kupuje vreme jer je u istrazi došlo u ćorsokak - rekao je Vasić.

Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Mitrović (74) iz sela Sopina, opština Suva Reka, uhapšen je krajem avgusta tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obilazili svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u selu Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okončanju liturgije u porušenoj pravoslavnoj crkvi i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu.

Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama izveli su Bogdana Mitrovića iz autobusa, a Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA