≫ 

Navijač kao monah na ponovljenom suđenju: Dosta nelogičnosti, svedok objašnjavao kako se krio iza šanka, Tatona nisu udarali palicom?

Kada su danas na ponovljenom suđenju izveli Puzigaću, prvo je video članove najbliže porodice koji su se rasplakali, a on se osmehivao svima i pozdravljao ih

  • 12
Puzigaca sa sudjenja sudjenje suđenje Foto: Telegraf

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u prebijanju nakon čega je preminuo francuski navijač Bris Taton na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine. Na prethodnom ročištu saslušani su zaštićeni svedoci.

Nastavljeno suđenje Dejanu Puzigaći za ubistvo Tatona: Saslušani zaštićeni svedoci

Puzigaći, koji je zbog bekstva osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora, ponovljeno suđenje odobreno je nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke. Prethodno je bio u bekstvu šest godina, gde se zamonašio na Tajlandu u ruskom manastiru i uzeo ime Sava.

U sudu je danas bilo emotivno i napeto. Među prvima su stigli otac, majka, sestra, tetka i prijatelji Dejana Puzigaće. Kada su izveli optuženog, prvo je video članove najbliže porodice koji su se rasplakali, a on se osmehivao svima i pozdravljao ih. U jednom trenutku video je prijatelje koje nije video godinama i tad se uozbiljio i krenule su mu suze.

Prvo je svedočio Igor Dimitrijević, koji je u trenutku događaja radio u kafiću Zuzus na Obilićevom vencu.

- Dok sam bio u kafiću, čuo sam vrisku u bašti, sakrio sam se odmah ispod šanka i tamo ostao pet do 10 minuta dok se sve nije smirilo. Kada je stigla Hitna pomoć, nisam izlazio napolje, i o samom događaju sam saznao sutradan iz novina - rekao je svedok.

I tada je usledila prva nelogičnosti. Nakon što je izjavio da je dan kasnije saznao šta se tačno dogodilo na Obilićevom vencu, Dimitrijević je dodao da ga je policija odmah, nakon što su poslagali oborene stolove, odvela na saslušanje.

Foto: Telegraf

I veštaci su danas promenili iskaz, koji su nazvali "dodatak prethodnom nalazu". 

- Udarci Tatonu su zadati pesnicom, kolenom i laktom, ali ne i palicom. Povrede koje su nanete na platou nisu izazvale spoljašnje krvarenje - rekao je veštak Đorđe Alimpijević.

Nakon saslušanja, advokat odbrane, Radiša Roskić, bio je prilično jasan šta misli o izjavi svedoka.

- Dimitrijević nije očevidac same završnice incidenta, njegova sećanja su u ovom trenutku nepouzdana, i sasvim je evidentno da on ne raspolaže najvažnijim elementima samog događaja - rekao nam je Roskić.

Osvrćući se na to da Dimitrijević tvrdi da je o događaju čuo tek sutradan iz medija, advokat objašnjava da je neverovatno da mu na prvom saslušanju policija nije objasnila o čemu ga ispituje, jer je njegov iskaz imao posebnu dokaznu vrednost.

Takođe, prokomentarisao je i novi nalaz veštaka u kom piše da je Bris Taton, padajući sa velike visine, pao direktno na glavu.

- Danas su rekli da prilikom pregleda Tatona nisu konstatovali povrede kičme i pršljena, a to se ne slaže sa tim da je pao direktno na glavu. Pitanje je koliko ćemo u daljem toku postupku o tome tražiti dodatna rasvetljavanja - rekao je Roskić.

Sledeće ročište zakazano je za 27. decembar 2017. Tada će se ponovo razmatrati snimci sa kamera na kojima se vidi ceo događaj, a na kom, kako odbrana kaže, nema Dejana Puzigaće.

Foto: Telegraf

EVO KAKO JE TEKLO SUĐENJE IZ MINUTA U MINUT

12.55  Sledeće ročište zakazano je za 27. decembar 2017. Tada će se ponovo razmatrati snimci sa kamera na kojima se vidi ceo događaj, a na kom, kako odbrana kaže, nema Dejana Puzigaće.

12.50 - Osvrćući se na to da svedok Dimitrijević tvrdi da je o događaju čuo tek sutradan iz medija, advokat Roskić kaže da je neverovatno da na prvom saslušanju policija nije objasnila o čemu ga ispituje, jer je njegov iskaz imao posebnu dokaznu vrednost - zaključio je advokat odbrane.

12.45 - U prvom izveštaju, veštaci su rekli da je Bris Taton, padajući sa velike visine, pao direktno na glavu, a danas kažu da nisu konstatovali povrede kičme i pršljena. Pitanje je koliko ćemo u daljem toku postupku o tome tražiti dodatna rasvetljavanja - dodao je.

12.40 - Svedok Dimitrijević nije očevidac same završnice incidenta, njegova sećanja su u ovom trenutku nepouzdana, i sasvim je evidentno da on ne raspolaže najvažnijim elementima samog događaja - rekao nam je advokat odbrane Radiša Roskić.

12.35 - Udarci Tatonu su zadati pesnicom, kolenom i laktom, ali ne i palicom - rekao je veštak Đorđe Alimpijević. Dodao je da povrede koje su nanete na platou nisu izazvale spoljašnje krvarenje. 

12.30 Veštaci su danas promenili iskaz, tačnije to su nazvali "dodatak prethodnom nalazu".

12.15. Policija me je odmah, nakon što smo poslagali oborene stolove, odvela na saslušanje - dodao je.

12.15 Kada sam posle 10 minuta izašao napolje, stolovi i stolice su bili oboreni, ali nigde nije bilo krvi - nastavio je svedok.

12.10 Dok sam radio u kafiću, čuo sam vrisku u bašti, sakrio sam se ispod šanka i tamo ostao 5 do 10 minuta, dok se sve nije smirilo. Kada je stigla Hitna pomoć, nisam izlazio napolje, i o tome šta se dogodilo saznao sam tek sutradan iz novina - rekao je svedok Igor Dimitrijević, koji je u trenutku događaja radio u kafiću Zuzus na Obilićevom vencu.

12.00 Kada su izveli Puzigaću, prvo je video članove najbliže porodice koji su se rasplakali, a on se osmehivao svima i pozdravljao ih. U jednom trenutku ugledao je prijatelje koje nije video godinama i tad se uozbiljio i krenule su mu suze.

12.00 U sudnici su prisutni otac, majka, sestra, tetka i prijatelji Dejana Puzigaće.

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    24. novembar 2017 | 14:20

    Jasno je ko dan, da je Taton pogresno procenio i u panici preskocio ogradu...ali moraju nasi vladari da se pokazu zapadu

  • Misa

    24. novembar 2017 | 12:47

    Dozivotna robija i jos 5 god zbog bekstva

  • I.M.

    24. novembar 2017 | 13:18

    Puza brat nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA