Mišković traži da mu se vrati jemstvo

Specijalni sud taj zahtev je odbio ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu odluku i naložio ponovno odlučivanje o zahtevu

  • 28

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga zatražio je od suda da mu se vrati 11 od 12 miliona evra položenog novca na ime jemstva da neće pobeći tokom sudskog postuka ili da se odredi upis hipoteke na njegovim nekretninama u visini jemstva, ali je Specijalni sud taj zahtev odbio.

Mišković zajaukao: Nije ljudski da ceo dan sedim u sudu, ako morate, osudite me odmah, samo mi ne narušavajte zdravlje!

Međutim, odlučujući po žalbi Miškovićevog branioca, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo tu odluku i naložio ponovno odlučivanje o zahtevu, rekla je danas Tanjugu portparol tog suda Mirjana Piljić.

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud nije dao dovoljno jasne, argumentovane i neprotivrečne razloge u pogledu opravdanosti daljeg egzistiranja mere jemstva u iznosu od 12 miliona evra kao adekvatne mere za obezbeđenje pristuva okrviljenog u ovom krivčnom postupku - precizirala je Piljić.

Specijalni sud u Beogradu je 30. oktobra doneo rešenje kojim je odbijen kao neosnovan predlog Miškovićevog branioca od 4. oktobra da sud donese novo rešenje kojim će se do sada položeno jemstvo od 12 miliona evra zameniti za manji iznos, tako što će odrediti jemstvo od milion evra u gotovini ili u stavljanju hipoteke za iznos jemstva na nepokretnostima koje su u Miškovićevom vlasništvu.

Inače, Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi iz drugog pokušaja trebalo da počne ponovoljeno suđenje vlasniku “Delta holdinga”, njegovom sinu Marku Miškoviću i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju oštećenja Fabrike maziva iz Kruševca. Miroslavu Mišovoću se ponavlja suđenje zbog optužbi za pomaganje sinu da utaji porez od oko 320,3 miliona dinara, a zbog toga su optuženi i Živojin Petrović i Jadranki Bardić.

U ovom procesu ponovo se sudi i vlasniku Nibens grupe Milu Ðuraškoviću takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    23. novembar 2017 | 17:12

    Zamislite kako bi prosao u Kini da je utajio porez i da je ukrao od naroda!Sigurno bi dobio smrtnu presudu,a on se ovde segaci sa svima i trazi pare koje je ukrao od gradjana Srbije!Strasno!

  • Pera Kojot

    23. novembar 2017 | 17:05

    Ima li veceg licemera od Miskovica?Sve te pare sa kojima se on razbacuje zaradio je na prevaru i preko grbace ovog napacenog naroda.Da je pravda ne bi on nikada izasao iz zatvora.

  • Smilja

    23. novembar 2017 | 16:27

    Sram te bilo Miškoviću kakvo jemstvo ? Ojadio si državu sa onim žutim ološima, sada još tražiš novac nazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA