Za smrt malog Radenka osumnjičeni i lekari beogradskog Instituta za majku i dete: Istraga zbog nesavesnog lečenja se proširuje

Pored lekara iz Beograda, za Radenkovu smrt i dalje je osumnjičen ortoped Dobrivoje Bojanić iz Loznice, koji nije na vreme očistio ranu dečaku, kao i pedijatri iz lozničkog Doma zdravlja

  • 13

Istraga o smrti malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je umro 8. oktobra prošle godine usled nestručnog lečenja preloma podlaktice, proširena je i na dvojicu lekara beogradskog Instituta za majku i dete.

"Danas sam se isplakao kao nikad u životu, tako nisam plakao ni na sahrani mog sina, malog Radenka"

Kako Informer piše, vršilac funkcije javnog tužioca u Loznici Zoran Nestorović je potvrdio da su naložena nova veštačenja, koja će utvrditi da li su lekari sa Instituta propustili da amputiraju ruku Radenku i tako spreče da gasna gangrena koja se pojavila na rani zahvati celo dečakovo telo.

Pored lekara iz Beograda, za Radenkovu smrt i dalje je osumnjičen ortoped Dobrivoje Bojanić iz Loznice, koji nije na vreme očistio ranu dečaku, kao i pedijatri iz lozničkog Doma zdravlja.

Tužilac iz Loznice Zoran Nestorović rekao je da su prošlonedeljna svedočenja donela nove momente u istrazi koja traje već godinu dana.

Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica

- Prošle srede, 22. novembra, završena su nova saslušanja u sklopu proširene istrage u slučaju Radenka Nikodinovića. Saslušan je jedan svedok, ali i dva lekara sa Instituta za majku i dete iz Beograda, koji su posle tog saslušanja dobili status "osumnjičenih". Braniocu ove dvojice lekara ostavljen je rok od 15 dana da predloži nove dokaze. Nakon toga čekamo rezultate naloženih veštačenja, pa ćemo odlučiti kakve korake ćemo dalje činiti. To je sada sve što mogu da vam kažem, jer je sudski proces u toku - ističe Nestorović.

Kako piše Informer ključna stvar koja se lekarima sa Instituta stavlja na dušu jeste odluka da dečaku ne amputiraju ruku.

Na teret doktorima sa Instituta stavljaju se pogrešno donete odluke, jer nisu uzeli u obzir amputaciju inficirane ruke kao mogući spas. Čak i da je ozdravljenje dečaka nakon te intervencije bilo moguće i jedan odsto, oni su to po svojoj dužnosti morali da urade. Zbog novih momenata u istrazi, tužilaštvo je naložilo naknadna veštačenja, koja će detaljno proveriti i utvrditi sve nepravilnosti prilikom lečenja, uključujući i dilemu oko amputacije. Nakon toga biće doneta odluka o optužnici... Samo se nadam da se to neće odužiti kao što se desilo kada smo čekali rezultate iz Novog Sada - kaže izvor.

Foto: Privatna arhiva

Otezanje slučaja

Radenkov otac Milan Nikodinović plaši se da će proširivanje istrage na lekare sa Instituta za majku i dete samo još više otežati pronalaženje pravog krivca za smrt njegovog sina.

- Kako vreme prolazi, sve više odgovornih se pojavljuje. Loptica se prebacuje od jednog do drugog, a nikako da se dođe do konačnih dokaza i presude. Taman što sam pomislio da će danak definitivno platiti lekari iz Loznice, poslednje veštačenje je ipak potvrdilo moje sumnje sa početka i na lekare iz Beograda. Izgleda da su ipak morali da probaju i sa amputacijom ruke. Sada čekamo rok za njihovu žalbu i još neka veštačenja, pa ćemo videti šta će biti - očajan je Nikodinović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    2. decembar 2017 | 22:44

    Колико само туге и бола има у срцима Раденкових родитеља.Нема те казне која ће умањити њихову патњу...

  • montenegrin

    2. decembar 2017 | 23:00

    Tesko roditeljima malog Andjela. Ali kako stvari stoje ovakvih slucajeva bice jos vise kakvi lekari dolaze sa fakulteta pa cak i sa specijalizacije. "Tatinih"sinova puno zdravstvo a nedaj Boze da te oni lece. Oni koji vrede odose van a ostadose oni najlosiji da nas lece. Ptpuno razumem roditelje malog Radenka ,njihov bol i patnju.

  • Zlata

    2. decembar 2017 | 22:22

    Tuga velika!Andjele pocivaj u raju i budi andjeo cuvar za svu dijecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA