Sin starice koja je pala sa prozora u bolnici šokiran odgovorom rukovodstva: "Vaša majka je napravila veliki problem i vama i nama"

Dementna starica je pod nerazjašnjenim okolnostima pala sa visine od oko osam metara na beton i zadobila teške povrede od kojima je podlegla na putu do niškog Kliničkog centra

  • 15

Veliborka Dinić (82) stradala je nakon pada sa prozora specijalne bolnice "Đorić" u Nišu, kada je zadobila teške povrede glave od kojih je preminula na putu do Kliničkog centra.

Tragedija u Nišu: Starija žena pala sa prozora bolnice i poginula

Sin Ljubiše Dinić kaže da je njegova majka bila dementna i da je šokiran, kako kaže, "nebrigom ustanove" kojoj je plaćeno da brinu o Veliborki.

- Komentar rukovodstva bolnice me je razočarao, oni ne samo da su dementnu staricu držali na drugom spratu u sobi bez rešetaka već još na sve to kažu da je moja majka napravila veliki problem i nama i njima. Očekivao sam da će majka biti pod nadzorom, da će imati najbolju negu, u šoku sam zbog svega. Sačekaćemo rezultate istrage, nakon čega ćemo odlučiti šta ćemo dalje preduzeti - kaže Ljubiša, sin stradale žene za Blic.

Tragedija se dogodila u petak oko 11.30 sati u Borovoj ulici u Nišu gde se nalazi bolnički kompleks za brigu o starim licima. Starica je pod nerazjašnjenim okolnostima pala sa visine od oko osam metara na beton i zadobila teške povrede od kojima je podlegla na putu do niškog Kliničkog centra.

Prema rečima porodice, Veliborka je u domu provela četiri meseca, jer su sin i njene dve ćerke koje žive u Sloveniji smatrali da će najbolju negu ipak dobiti u specijalizovanoj klinici i njen boravak je tamo bio plaćen.

Foto: Telegraf

- Još su tri žene sa njom bile u sobi. I one su videle sve, ali su takođe dementne, tako da je pitanje koliko bi njihovo svedočenje bilo prihvaćeno - dodaje unuka stradale starice.

U policiji kažu da je u toku rad na rasvetljavanju svih okolnosti.

Bolnica "Đorić" se, osim lečenjem, bavi i brigom o teško bolesnim i starim osobama i do sada nije bilo sličnih situacija jer je u pitanju renomirana klinika.

Do komentar Blic ipak nije uspeo da dođe iz te ustanove, jer im je rečeno da se jave kasnije, ali na taj broj niko nije odgovarao.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica

    3. decembar 2017 | 13:06

    jednoj majci nisu teska desetoro dece a desetoro deci je majka teska."debelo ste placali "sto niste brinuli o majci kuci!?

  • mama

    3. decembar 2017 | 11:44

    Bolnica je duzna da obezbjedi uslove za dementne osobe

  • Miki

    3. decembar 2017 | 08:30

    Nisi tu druze hteo da vodis brigu o njoj.nisi hteo da se cimas oko majke.bili ti nezgodno pa uvalio drugima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA