Pala grupa koja je ojadila osiguravajuće kuće: Lažirali saobraćajne udese

Osumnjičeni su kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, koristili automobile niže klase i vrednosti

  • 1

Policija u Beogradu uhapsila je šest osoba, među kojima su dva advokata, koji se sumnjiče da su 2013. i 2014. godine, na osnovu fingiranih saobraćajnih nezgoda i falsifikovane dokumentacije, od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili oko četiri miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Da li znate da VAŠE lične i privatne PODATKE kupuje i prodaje ko hoće?

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D. M. (47) i A. Š. (53), dok se B. S. (30), S. M. (52), A. R. (28) i J. A. (29) sumnjiče da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se terete da su fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima.

Printskin:Youtube/Telegraf.rs TV

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene autombile visoke klase i vrednosti, registrovana u vlasništvu inostranih rent a kar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    5. decembar 2017 | 16:47

    Pa od osiguravajucih kuca nema vecih lopova , mozda banke .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA