≫ 

Slučaj "kantrimen": Marko Milićev neće na slobodu, odbija uslovni otpust

Otac ubijenog Luke iznaneđen, pretpostavlja da je Milićev ovu odluku doneo na nečiju preporuku

  • 11

Marko Milićev (36), koji je u julu 2014. "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, mogao bi da izađe iz zatvora, ali neće! Milićev je, naime, već odslužio dve trećine kazne, pa ima pravo da traži uslovni otpust, ali je odličio da odsluži četiri i po godine robije.

Markov advokat Dejan Ćasić potvrdio je za Informer da Milićev još od septembra, nakon tri godine u zatvoru, ima pravo da traži od suda da izađe na uslovnu slobodu.

- Ima pravo, ali neće i niti će. Tako je sam odlučio - kratko je rekao Ćasić, ne želeći da komentariše da li je u pitanju Markova savest ili nešto drugo.

Taksista u slučaju "kantrimen" pravosnažno oslobođen

Lukin otac Bojan je u šoku i s nevericom je primio vest da Milićev ne želi da izađe na slobodu.

- Iznenađen sam i ne mogu da poverujem da Marko to nije tražio, ali ne verujem i da neće. On ima pravo na uslovni otpust kao i svaki drugi građanin - priča otac ubijenog mladića.

Ne odbacuje mogućnost da je Milićev od nekog dobio preporuku da u ovom trenutku ne traži da izađe iz zatvora.

Foto: Privatna arhiva

- To što nije tražio uslovni izlazak verovatno je posledica nečije preporuke. Meni kao ocu jedino je važno da saznam celu istinu o toj noći. Pravu istinu, iako sada već verujem da je nikada neću saznati. Možda će se nekada saznati, ali samo slučajno. Recimo ako se neko pohvali svojom pričom o toj noći na Brankovom mostu, ali na drugoj strani, da li će biti dokaza za tu priču? To je drugo pitanje. Niko više ne traži automobil kojim je ubijen moj sin, a kad bi ga našli, mnoge stvari bi bile jasne - kaže otac stradalog Luke.

Podsetimo, nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula 2014. godine, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je poguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "kantrimen", kojim je upravljao Milićev, koji je pobegao.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru, a Milićev je napustio Srbiju i stigao čak do Kine. Tamo je, međutim, lociran i izručen Srbiji u septembru, od kada je iza rešetaka.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Što se tiče Markovih saputnika iz "kantrimena", oni su ubrzo posle udesa osuđeni na kazne zatvora od četiri do deset meseci jer nisu prijavili tragediju.

Početkom ove sedmice, Viši sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio taksistu "Pink taksija" Sašu Jankovića od optužbi da nije prijavio udes u slučaju "kantrimen".

Saša je kobne večeri odvezao Milićeva i njegove prijatelje do Vesovićevog stana, ali nije dokazano da li je znao da su ovi pre toga imali udes.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Onolike skoletine a zatvori...

    7. decembar 2017 | 08:36

    Ostao bih ti meni u zatvoru do daljnjeg. Dok se nesetis čiji je kantrimen, ko ti platio, koliko ti platio, kako si stigao do Kine? Pa, posle 15 godina ti bude bolje !

  • brana

    7. decembar 2017 | 08:18

    Neko pere savest u stotinama hiljada ako ne i milionima evra a ovaj ce sve izdrzati pa kad izadje bice ko grof Monte Kristo...

  • Kole

    7. decembar 2017 | 10:15

    Pošten radnik, kada je već naplatio da odradi do kraja, a onaj ko plaća drugu polovinu daje po završetku radova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA