≫ 

Uslovne kazne za žandarme koji su pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog

Inače, u završnoj reči Više javno tužilaštvo predložilo je sudu da osmoricu žandarma osudi na kazne od jedne odnosno dve godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi

  • 47

Osmorica žandarma, koja su tokom Parade ponosa 2014. godine napali braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, osuđena su na uslovne kazne od po šest i osam meseci  zatvora!

Završna reč na suđenju za napad na Andreja Vučića: Traži dve godine zatvora za žandarme

Viši sud u Beogradu izrekao je presudu osmorici žandarma.

Inače, u završnoj reči Više javno tužilaštvo predložilo je sudu da osmoricu žandarma osudi na kazne od jedne odnosno dve godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Preciziranom optužnicom sedam žandarma je optuženo za krivično delo "napad na vojno lice u vršenju vojne službe" u sticaju sa krivičnim delom "zlostavljanje i mučenje", odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Za to delo optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i za njih je tužilaštvo predložilo kaznu od dve godine zatvora.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Za tadašnjeg komadanta ovog voda Žandarmerije iz Niša Radeta Matića, tužilaštvo je predložilo godinu dana zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, odnosno zbog što nije sprečio napad.

Deo ovog incidenta zabeležio je snimatelj televizije N1 koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na You tube.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Na tom video zapisu od minut i 45 sekundi, pored ostalog, jasno se vidi kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju uz zid zgrade.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    8. decembar 2017 | 12:31

    Kakav se epilog očekivao? Odgovaraju za ono što su učinili.

  • DraganaNS

    8. decembar 2017 | 12:30

    Neprijatno sam iznenadjena odlukom suda. Zar se nasilje tako sankcionise ? Neko nekog prebije i prodje samo sa uslovnom kaznom ? pa sta je trebalo da ih unakaze, pa da onda dobiju ozbiljnu kaznu ? Sramna presuda!

  • Mika

    8. decembar 2017 | 12:29

    NJihovo ponasanje je trebalo strozije kazniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA