Posle izricanja uslovnih kazni, advokat žandarma najavio žalbe (FOTO)

Viši sud u Beogradu prvostepeno je danas osudio na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma

  • 2

Odbrana žandarma najavila je žalbu na današnju presudu sedmorici, iako smatra da su uslovne kazne "mudra odluka suda", te da oni neće biti suspendovani sa posla.

Uslovne kazne za žandarme koji su pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog

- Relativno smo zadovoljni sankcijama. Žalićemo se pre svega na deo koji se odnosi na krivicu, a verovatno i na sankciju jer idemo do kraja - rekao je novinarima branilac sedmorice pripadnika Žandarmije, kojima je ranije danas izrečena presuda o uslovljanom kažnjavanju, advokat Vladimir Vučinić.

Foto: Suđenje žandarmima Tanjug/Sava Radovanović

On je pojasnio da kazna od šest meseci efektivnog zatvora, ili teža kazna, ako postane pravosnažna po Zakonu o radu momentalmo povlači otkaz, te da su žandarmi, koji su dobili uslovne kazne, što se toga tiče u ovom trenutku relaksirani.

Foto: Žandarmi u Višem sudu u Beogradu Tanjug/Sava Radovanović

Vučinić je rekao da očekuje da će se tužilaštvo žaliti na sankciju i potvrdio da su uslovne kazne su ispod zakonskog minimuma koji je predviđen za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Foto: Žandarmi u Višem sudu u Beogradu Tanjug/Sava Radovanović

- Sud je ublažio kazne jer je prihvatio niz olakšvajućih okolnosti koje je isticala odbrana - naveo je Vučinić.

Viši sud u Beogradu prvostepeno je danas osudio na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma zbog napada na braću tadašnjeg premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA