≫ 

Kriminal u Vojnoj bolnici u Nišu: Uhapšene tri osobe

Malverzacije sa lekovima

  • 17

Vojna policija Generalštaba Vojske Srbije, u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom, Osnovnim javnim tužilaštvom i Zdravstvenom inspekcijom u Nišu, nakon višemesečnog angažovanja, 12. decembra 2017. godine, presekla je slučaj kriminalne delatnosti u Vojnoj bolnici Niš, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Tom akcijom su za sada obuhvaćena tri lica, pripadnik Ministarstva odbrane, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i dva civila iz Niša zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se dalje navodi, privedena je pripadnica Ministarstva odbrane zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja dok su dve osobe iz Niša privedene zbog sumnje da su zloupotrebile položaj odgovornog lica.

U interesu istrage niko od nadležnih nije želeo da iznosi detalje ovog slučaja.

Međutim, kako saznajemo privedena je jedna lekarka vojne bolnice, službenik jedne niške apoteke i još jedna osoba koje su zloupotrebama oštetili vojni zdravstveni fond.

- Lekarka se sumnjiči da je mimo propisa izdavala recepte za određene lekove koje je osoba kojoj su propisani podizala u jednoj niškoj apoteci - kažu naši dobro obavešteni izvori.

Niko od upućenih nije želeo da komentariše na koji način je došlo do zloupotrebe, ali se ne isključuje mogućnost da je bilo malverzacija sa lekovima za koje su recepti izdavani.

Daljinac

(D. K. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Grande

    12. decembar 2017 | 12:58

    Nekada je i drzava bila pojam a sada......

  • 2000

    12. decembar 2017 | 12:50

    Nekada je bila privilegia ući u vojnu bolnicu a sada je to kazna.

  • Miki

    12. decembar 2017 | 16:26

    To treba da se pohapse i lekari u obicnom zdrastvu i oni propisuju lekove na obican papir pa da se kupi farmaceutska mafija svi oni imaju vise kartoca na kojima dobijaju novac za prepisane lekove koje neidu na recept.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA