Nije se opametio: Pobegao iz doma, pa porušio groblje u Pančevu, a prošle godine je uradio mnogo goru stvar!

Trojica maloletnika su u noći između 8. i 9. decembra ove godine, preskočili ogradu Jevrejskog groblja i porušili 47 nadgrobnih spomenika

  • 9

Jedan od trojice maloletnika koji je pre nekoliko dana učestvovao u rušenju 47 spomenika na jevrejskom groblju u Pančevu, pre tačno godinu dana je prisustvovao paljenju Dragutina Todorčevića u Novom Sadu, nakon čega je čovek preminuo.

Unakaženo Jevrejsko groblje u Pančevu: Maloletnici porušili 47 spomenika

DEČAK PIROMAN ZAPALIO ČOVEKA IZ ZABAVE? Užasavajući detalji nezapamćenog zločina u Novom Sadu

Iako je A. K. bio smešten u Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja u Pančevu, krajem prošle sedmice pobegao je iz doma sa još dvojicom štićenika.

Trojica maloletnika su u noći između 8. i 9. decembra ove godine, preskočili ogradu Jevrejskog groblja i porušili 47 nadgrobnih spomenika.

Foto-ilustracija: Telegraf, AP/Tanjug

Čuvar groblja je u petak uveče spazio trojicu tinejdžera kako preskaču ogradu, ali o tome nije obavestio policiju. U toku noći su srušili spomenike, ali je slučaj prijavljen tek tri dana kasnije. Policija je maloletne vandale ubrzo identifikovala, od čega je dvojicu već našla.

Protiv osumnjičenih maloletnika od 15 i 16 godina biće podneta krivična prijava Višem tužilaštvu, dok trineastogodišnjak koji je bio sa njima nije krivično odgovoran.

Inače, A.K. (15) za kojim policija još traga bio je prošle godine između 12. i 13. decembra sa dvojicom dvanaestogodišnjaka koji su zapalili dvojicu beskućnika pored jednog marketa na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu. Tada je od opekotina preminuo Dragutin Todorčević, a čovek koji je delio sa njim sklonište iza prodavnice je povređen.

Tada je zbog zanemarivanja trebalo da odgovara njegova majka D.J., koja je nakon incidenta koji je izzavao njen sin, završila u bolnici.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    13. decembar 2017 | 09:12

    Netko ili neki su ciljano naveli da to mladi ljudi urade.Sa omladinom je lako manipulirati,daj ili im obečaj nešto sitno on će to bez razmišljanja da napravi.Policija mora uhvatiti i goniti one koji potiću mladež da to uradi.Zaboga ,svi smo mi bili mladi i razumijemo omladinu.

  • Kiza

    13. decembar 2017 | 08:44

    Daj ih meni na sat vremena i vise im nikada nece pasti na pamet da bilo kakvo zlo napravi

  • Goja

    13. decembar 2017 | 08:39

    Nije to nista tako navino kako izgleda.Neki maloletnici rusili bez razloga. A zasto bas u vreme jevrejskig praznika Hanuka a i spaljivanje jadnih beskucnika u isto praznicno vreme. Nista nije slucajno a maliletnici nisu sami u ovome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA