Invalidu smanjili kaznu za dilovanje droge: Radio iz kolica u svom stanu na Novom Beogradu

Ovom odlukom Apelacionog suda preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Vulin zbog droge i neovlašćenog držanja oružja bio osuđen na 10 godina zatvora

  • 4

Apelacioni sud u Beogradu smanji je za dve i po godine kaznu Vojinu Vulinu (39) sa Novog Beograda i pravosnažno ga osudio na sedam i po godina zatvora zbog dilovanja droge 2013. godine.

ZAVIRITE U LABORATORIJU DROGE: Telegraf vas vodi u podzemlje koje je udario Grom 1 (FOTO)

Vulin je bio uhapšenih i u policijskoj akciji "Grom 1", a mediji su za njega pisali da je jedan od glavnih saradnika Dejana Stojanovića Keke i da drogu preprodaje iz svog stana, jer je nepokretan, odnosno kreće se invalidskim kolicima.

Surovi ubica opet na slobodi: Mali Ugar (34) prvi put ubio sa 15 godina, sud ga oslobodio, a sad ima pravo i na odštetu od države

Ovom odlukom Apelacionog suda preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Vulin zbog droge i neovlašćenog držanja oružja bio osuđen na 10 godina zatvora.

Vulin je, kako se navodi u presudi objavljenoj na sajtu suda, osuđen što je 28. decembra 2013. godine u Beogradu, neovlašćeno radi prodaje držao supstance koje su proglašene za opojne droge.

Od njega je takođe oduzeto 87,84 grama heroina u smeši sa kofeinom i paracetamolom, 1,65 grama kokaina, 3,34 grama kanabisa, 6.612,66 grama smeše kofeina i paracetamola, pištolj, automat, municija i elektronska vagica.

Foto: freeimages.com/craig toron

Njegova saradnica R.V. pravosnažno je osuđena na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara jer je neovlašćeno držala vatreno oružje i municiju, čime joj je prinačena efektivna zatvorska kazna u istom trajanju iz prvostepene presude.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno utvrdio sve okolnosti koje su od uticaja na odluku o kazni za Vulina tako što je od olakšavajućih okolnosti cenio njegovo delimično priznanje krivičnih dela, kao i njegove lične i porodične prilike, dok je za R.V. kao olakšavajuće okolnosti cenio njene lične prilike te da je je u starijem životnom dobu.

Foto-ilustracija: MUP

Od otežavajućih okolnosti za Vulina sud je cenio stepen njegove krivice, pobude iz kojih su krivična dela učinjena, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra, okolnosti pod kojima su krivična dela učinjena, imajući u vidu i količinu droge, oružja i municije koje je neovlašćeno držao, dok od otežavajucih okolnosti za R.V. nije našao, navodi se u odluci.

U akciji "Grom 1", koja je sprovedena krajem decembra 2013. u desetak gradova Srbije, bilo je uhapšeno više od 120 osoba zbog sumnje da su trgovali narkoticima, nosili oružje bez dozvle ali i zbog drugih krivičnih dela.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo cuvar

    13. decembar 2017 | 21:20

    Zasto mu smanjiti kaznu? Znaci ako je invalid ima pravo zdravu decu trovati drogom. I to stotine dece. Drugo: sta ce njemu puska i pistolj? Znaci bio je spreman i ubijati. Sta bi tek radio da je zdrav sram ga bilo. Treba njemu pojacati kaznu kao i svim narko-dilerima...

  • BigFoot

    13. decembar 2017 | 22:27

    Iz kreveta bi ga verovatno oslobodili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA