Majka monstrum priznala: Dala sam bebi metadon, mislila sam da krizira

Optužena je prethodno ponovila da je dugogodišnji narkoman, kao i da je dete rođeno sa metadonskom krizom jer je ona ovaj lek uzimala tokom trudnoće

  • 6

Suđenje Tanji Lakić Mahud, optuženoj za teško ubistvo svoje osmomesečne ćerke Anje čiji je leš pronađen u kesi na terasi stana u Južnom bulevaru u septembru 2015. godine, završeno je danas u  Višem sudu u Beogradu, a izricanje prvostepene presude zakazano je za 20. decembar.

Suđenje majci monstrumu: Odbrana Tanje Lakić tvrdila da se njena beba sama otrovala

Ona je po prvi put od zločina priznala da je svojoj bebi dala metadon jer je "mislila da krizira".

Majka monstrum dobila nanogicu: Tanja je ubila bebu i njen leš držala na terasi. Sada joj je ukinut pritvor, iz neverovatnog razloga

Optužena je prethodno ponovila da je dugogodišnji narkoman, kao i da je dete rođeno sa metadonskom krizom jer je ona ovaj lek uzimala tokom trudnoće.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetimo, zločin koji je šokirao Srbiju dogodio se krajem septembra 2015, kada je policija upala u stan Lakićkine majke i pronašla optuženu čedomorku prerezanih vena u besvesnom stanju.

Leš bebe pronađen je tek sutradan, kada je po nalogu tužilaštva odmah i pokrenuta istraga.

Više tužilaštvo tereti Lakićevu da je s predumišljajem dala svojoj ćerki veću količinu ovog leka, od koje je dete ubrzo preminulo, a potom pokušala da izvrši samoubistvo. Zamenik tužioca Tatjana Sekulić istakla je da bi sud trebalo da joj izrekkne kaznu ne manju od 30 godina.

Foto: Facebook

Optužena od početka postupka negira krivicu, a kako je dete preminulo od prevelike količine metadona i kako je leš završio u đubretu, ona nije mogla da odgovori.

Tokom postupka se branila tvrdnjama da su detetu mogli da naude i dvoje dilera sa Karaburme od kojih je nabavljala drogu, a koji su navodno dete čuvali uoči tragedije.

Njoj je sud prethodno ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja kuće sa elektronskim nadzorom. Tako je, iako optužena za najteže krivično delo, Lakićeva poslednjih nekoliko meseci u pritvoru, ali u stanu svoje majke, gde joj je beba ubijena.

Na današnjem pretresu iznete su završne reči tokom kojih je zamenik tužioca tražio da se Lakićevoj izrekne kazna ne manja od 30 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. decembar 2017 | 00:52

    Kako tu odbranu nije sramota da trazi oslobadjajucu presudu

  • Zoran

    14. decembar 2017 | 07:26

    Za majku dozivotna tamnica ,pod kljuc ,hranu jednom dnevno baciti na pod,uhapsiti I te dilere lanci na noge zakljucati I nikad nebo da ne vide ,oni mogu I bez hrane jer ima trave dosta da se pase, za nauk drugima,pa da vidim junaka sledeceg!

  • Vaske

    14. decembar 2017 | 06:51

    Жао ми је детета, а ова мајка ако је мајка је НАКАЗА, зашто јој кријете лице ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA