≫ 

Hrvatski huligani stavljeni iza rešetaka: Zbog opasnosti od bekstva sud im odredio pritvor

Pritvor im je određen zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

  • 7

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor za pet huligana iz Hrvatske koji su u sredu učestovali u neredima tokom derbija Crvena zvezda - Patizan u Beogradu, dok se šesti osumnjičeni u ovom slučaju nalazi u bolnici.

Ko je čovek iz Zagreba koji je poslao ekipu u crnom da napravi haos na beogradskom derbiju? Gradom kruže novi detalji sastanka iz elitnog hotela (7. decembra), dva igrača razlog ove akcije

Sekretar suda Tanja Koljenšić Milenković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv osimnjičenih M.S, T.D, B.H, P.J. i M.I.R. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Hrvatski huligani se branili ćutanjem: Tužilaštvo tražilo kaznu zatvora zbog opasnosti od bekstva

Pritvor im je kako je dodala određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Foto: Milena Đorđević

Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

Svi se terete za nasilnicko ponasanje na sportskoj priredbi i svi su strani drzavljani, rekla za ranije Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cek

    16. decembar 2017 | 00:21

    A znacke jesu li im oduzeli ?

  • Đorđe

    16. decembar 2017 | 00:30

    Ovo nije od medenih kolaća.Nadam se da predsednik vidi šta je bandi cilj.

  • Desha

    16. decembar 2017 | 13:45

    Auuu al su ih oplavili! Pa da ih je zandarmerija tukla,bolje bi prosli...Koliko treba biti lud ili glup pa se zaleteti na hiljade fanatika u tudjoj zemlji,i nadati se necemu...neverovatno.Ako nista,dobili su lepu cestitku za Novu godinu,pamtice je....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA