Detalji horora u Loznici u kojoj je dečak izgubio dva prsta: Marko (13) je vezao tri petarde u jednu da bi eksplozija bila jača

Amputirani su mu kažiprst i srednji prst desne šake, a teško povređeni domali prst lekari su uspeli da sačuvaju

  • 5

Marko S. (13) iz sela Lipnice kod Loznice ostao je bez dva prsta na desnoj šaci pošto su mu u nedelju veče eksplodirale petarde u ruci.

Horor u Loznici: Petarda dečku raznela ruku!

Nesrećni dečak se u porodičnoj kući igrao tako što je vezao tri petarde u jednu za drugu, a kada ih je aktivirao one su mu raznele prste.

Lekari su bili prinuđeni da mu amputiraju kažiprst i srednji prst, dok su domali prst jedva uspeli da mu spasu. Dečak je pritom doobio i ozbiljne opekotine na ruci i trenutno se nalazi na lečenju u Opštoj bolnici u Loznici.

Foto: Printscreen/Youtube

Ova tragedija je mogla da bude još veća jer se u Markovoj neposrednoj blizini nalazilo još jedno dete ko je, srećom, ostalo nepovređeno.

- Dečak se igrao u svojoj kući i u jednom trenutku je došao na ideju da veže tri petarde jednu za drugu kako bi izazvao što jaču eksploziju. Upalio ih je sve odjednom i one su mu eksplodirale u ruci. Pored njega u prostoriji je bilo još jedno dete, koje se nije igralo sa petardama. Kada su čuli eksploziju roditelji su dotrčali do dečaka i videli da mu je desna ruka potpuno krvava, a prsti teško povređeni. Hitno su ga odvezli u bolnicu u Loznici, ali lekari nisu uspeli da mu spasu dva prsta - kaže sagovornik Informera upoznat sa istragom.

Foto: bolnicaloznica.rs

Dragana Vasiljević, portparol Opšte bolnice u Loznici kaže da su zbog težine povreda lekari dečaku uradili hitnu intervenciju.

- Zbog stepena zadobijenih povreda i opekotina dečaku su, nažalost, amputirani drugi i treći prst desne šake, odnosno kažiprst i srednji prst. Teško povređeni domali prst lekari su uspeli da sačuvaju. Stanje dečaka je trenutno stabilno, a u bolnici će biti zadržan do daljnjeg - istakla je Vasiljevićeva.

Dečakov otac Slobodan S. potvrdio je da su mu povrede nanele petarde.

Daljinac

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Protivnik petardi

    19. decembar 2017 | 09:23

    Udjem ja juce u papirnicu da kupim selotejp i na polici, pored lepkova i selotejpa, sepure se - petarde razlicitih boja i velicina. Treba li jos neki komentar??

  • . Anica

    19. decembar 2017 | 09:31

    Ko udara minuse ne misli dobro svojoj deci. Petardama nije mesto u kući na dohvat ruke deci.

  • . Anica

    19. decembar 2017 | 07:05

    Zakon je jasan kazna 100 hiljade dinara. Samo tako se mogu naterati roditelji da počnu da vaspitavaju svoju decu da ih kontrolišu gde su šta rade u kakvom su društvu. Ako je dete od kuće uzelo petarde roditelji bi trebalo da snose veću odgovornost. Žalosno je da zdravo dete postane invalid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA