Dečak koji je ostao bez prstiju zbog igre sa petardama uspešno se oporavlja u lozničkoj bolnici

Stanje četrnaestogodišnjaka kome je u nedelju teško povređena šaka, stabilno

  • 2

Dečak (14) iz sela Lipnica M. S. oporavlja se u lozničkoj bolnici od povrede ruke zadobijene tokom nesmotrene igre s petardama. Posle pokušaja da sa vršnjakom N. K. od tri petarde napravi jednu veću, dečaku je teško povređena šaka, zbog čega su mu u bolnici amputirana dva prsta. Porodica Simić je očajna, brine za svog miljenika, i njeni članovi ne žele da govore za medije, pišu Novosti.

Detalji horora u Loznici u kojoj je dečak izgubio dva prsta: Marko (13) je vezao tri petarde u jednu da bi eksplozija bila jača

Stanje povređenog dečaka, koji je primljen na ortopedsko odeljenje Opšte bolnice u Loznici u nedelju oko 17.30 je stabilno, rekla nam je Dragana Vasiljević, portparol te ustanove.

- Povrede su teške. Opekotine desne šake nastale su od eksplozivnog sredstva . Morali smo da mu amputiramo drugi i treći prst - kaže Vasiljevićeva.

U bolnici se dečaku poklanja maksimalna nega. On u komšiluku slovi za dobro vaspitano i pametno dete. Ipak, ispostavilo se da je igra sa petardama više od igre.

Foto: Pixabay

Porodica Simić iz Lipnice, iz koje je dečak, važi za čestitu, vrednu i savesnu.

- Ne znam da li će biti kadri da odu na slavu kod dečakove tetke, rođene sestre njegovog oca, jer ovo ni u snu nisu mogli da zamisle - kaže jedan od prijatelja dečakovog dede, pišu Novosti.

Milorad Mika Stanić, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lipnici, koju dečak pohađa sa odličnim uspehom, kaže da je i sam zabrinut zbog ovog događaja s teškim posledicama, koje su mogle da budu i gore.

Foto: Profimedia, Uppa creative

- U školi nema petardi, jer svakog jutra pretresamo decu, govorimo im da će to da čini i policija, i verujte, nijedna petarda nije aktivirana ni u školskom dvorištu ni oko njega. Ali, eto, nesreća se dogodila u dvorištu porodične kuće. Čuo sam se sa ocem i saznao da se, s obzirom na karakter povreda, dečakov oporavak dobro odvija. Svi smo sada uz dečaka i bićemo uz njega i kasnije. Ali moramo ukazujemo ostaloj deci na rizike - kaže Stanić.

Do nesreće je došlo prilikom pokušaja da od tri manje petarde naprave jednu veću - kažu u lozničkoj policiji. Ističu da danima, preko medija, upozoravaju na ovakve i slične rizike.

- Ovo je, nesumnjivo, više od opomene i deci i onima koji treba da vode računa o njima - kažu u policiji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA