Krike dečaka iz Loznice koji je ostao bez dva prsta zbog petardi prvo čuli roditelji! Vrištao je od bolova, bilo je strašno, jedva su mu sačuvali treći prst

Četvrti prst je takođe povređen, ali su lekari uspeli da ga sačuvaju

  • 7

Dečaku M. S. (13) iz okoline Loznice amputirani su kažiprst i srednji prst pošto mu je u ruci prilikom igre eksplodirala petarda.

Dečak koji je ostao bez prstiju zbog igre sa petardama uspešno se oporavlja u lozničkoj bolnici

Od bolne vriske dečaka, porodica od pre dve večeri još ne može da se smiri.

- On je bio tu na poljani, ispred kuće. Bio je sam. Zapalio je petardu i ona mu je eksplodirala u ruci. Kad su roditelji čuli vrisku, bili su van sebe. Majka mu je uvila ruku u peškir, a on je vrištao od bolova. Bilo je strašno - ispričali su članovi porodice.

U lozničkoj bolnici potvrdili su da je dečak primljen na odeljenje gde su mu lekari zbog težine povreda hitno amputirali dva prsta.

- On je primljen u takvom stanju da je amputacija bila nužna. Lekari su morali da mu amputiraju drugi i treći prst. Primljen je sa povredama ruke i šake i opekotinama po desnoj ruci nastalim od eksplozivne naprave. Dečak će biti zadržan na odeljenju do daljeg - rekla je  portparol lozničke bolnice Dragana Vasiljević.

Foto: Profimedia, Uppa creative

Četvrti prst je takođe povređen, ali su lekari uspeli da ga sačuvaju.

Povrede od petardi gotovo da su se ustalile pred novogodišnje praznike. Tako je pre samo pet dana jedanaestogodišnjak iz Banjaluke teško povređen pošto je jedan od njegovih vršnjaka ubacio zapaljenu petardu u flašu. Od eksplozije, krhotine stakla pogodile su ga u oko, a imao je povrede i na licu i po rukama. Dečak čeka operaciju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. decembar 2017 | 20:27

    Što kaže naš narod nije mu od boga. Pamet u glavu. Sam je kriv.

  • Nada

    20. decembar 2017 | 21:52

    Ne kupujte petarde!

  • Munja nebeska

    20. decembar 2017 | 19:55

    Petarde se ne pale u ruci, kada kupujete detetu onda mu objasnite kada se koriste. Zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA