≫ 

Nikola (8) je poginuo na putu iz škole: Pretrčavao ulicu iza autobusa, pa ga pred kućom pokosio automobil

Vozač je odmah zakočio, izleteo iz vozila i počeo da jauče i doziva pomoć. Prišao je dečaku, koji je još uvek davao znake života i pokušavao da mu pomogne

  • 4

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u sredu u surčinskom naselju Bečmen, tragično je nastradao dečak Nikola B. (8). Dečak je izašao iz autobusa na zadnja vrata i prelazio ulicu iza vozila, kada je na njega automobilom naleteo mladić Nikola Č. (26). Mladić je prijatelj porodice stradalog dečaka. Od šoka što je ubio dete svojih prijatelja, Nikola Č. završio je u bolnici, jer mu je od šoka pozlilo, piše Informer.

Stravična nesreća u Surčinu: Dečak (8) izašao iz autobusa, mladić (26) ga pokosio kolima

Nikola je zadobio teške telesne povrede i preminuo je na licu mesta, a vozač je priveden u policiju.

Nesrećni mališan je bio učenik trećeg razreda, vraćao se iz škole i izašao je iz autobusa na liniji 604, pa je pokušao da pređe ulicu gde je nekada bio pešački prelaz koji je zbog radova uklonjen.

OD SILINE UDARA DETE ODLETELO NEKOLIKO METARA

- Nikola je verovatno hteo da ode u prodavnicu, jer se njegova kuća nalazi na istoj strani gde i autobusko stajalište. Kada je pretrčavao nije video automobil, ali ni vozač njega, pa ga je udario - ispričao je izvor.

Foto: Pixabay

Od siline udara mališan je odleteo nekoliko metara i pao na leđa.

Nikola Č. je odmah zakočio, izleteo iz vozila i počeo da jauče i doziva pomoć. Prišao je dečaku i pokušavao da pomogne, bukvalno je sve vreme bio van sebe. Očevici su naveli da je dete neko vreme davalo znake života, ali je pre dolaska Hitne pomoći preminulo - ispričao je izvor.

GDE SU PEŠAČKI PRELAZI?

Rođak Nikole Č. ispričao je da mladić nikada nije imao problema sa zakonom i da nikada u životu ni mrava nije zgazio. Na mestu nesreće ranije je postojao pešački prelaz, ali on, pošto je put asfaltiran u maju, nije ponovo iscrtan. Sa obe strane puta postoje i znakovi koji ukazuju da je na tom mestu pešački prelaz, ali jedan se ne vidi dobro od nadstrešnice na autobuskoj stanici, dok je drugi znak oborio Nikola Č. dok je jaukao što je ubio dete.

U JKP "Beograd put" prebacili su odgovornost na novoformirano preduzeće JP "Putevi Beograda", što na mestu tragičnog udesa u Bečmenu nije iscrtan novi pešački prelaz. Od tog preduzeća, navode u "Beograd putu" nisu dobili nalog za obeležavanje pešačkog prelaza u Bečmenu

Foto-ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap

Lekari su pokušavali renimaciju pola sata, ali bezuspešno.

- Vozač je sve vreme stajao tu i kukao. Urađen je alkotest i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi - dodao je izvor.

Komšije za dečaka imaju samo reči hvale.

- Roditelji su mu razvedeni, on je ovde živeo sa ocem, sestrom i dedom, a ovo je drugi nesrećan slučaj u porodici, dečaku je nedavno preminula baka. Mnogo nam je žao, Nikola je bio predobro dete, za primer - rekle su komšije.

U ožalošćenoj kući bio je samo Nikolin ujak.

- U šoku smo, ne možemo ništa da kažemo, strašna tragedija nas je zadesila. Sada spremamo sahranu našem Nikoli - rekao je neutešni ujak.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA