≫ 

Bakljada i potresne reči devojke na sahrani ubijenog Radovca: Na Orlovači stotine navijača

Aleksandar Savković je bio značajno ime u navijačkom svetu današnjeg Beograda

  • 28

Groblje Orlovača ovog četvrtka bilo je ispunjeno navijačima Rada i pripadnicima drugih navijačkih grupa zbog sahrane Aleksandra Savkovića koji je ubijen ispred senjačkog kluba "Nana" u nedelju ujutru. Pre nego što će ubijenog mladića spustiti u raku, njegov najbolji prijatelj dodatno je potresao sve svojim govorom.

Pred početak opela, na groblje je stigao i Vladimir Volkov, bivši fudbaler Partizana, inače veliki prijatelj ubijenog Savkovića, koji je sa njim bio i u noći kada se ubistvo dogodilo.

>>> Novine su bile ispunjene čituljama za ubijenog navijača

Posle opela, povorku je pratila pesma Džeja Ramadanovskog, "Nedelja", gde je akcenat bio na stihovima "Na put bez povratka, vaš sin se sada sprema".

Foto: Telegraf

Samu sahranu i spuštanje ubijenog drugara u zemlji, pristalice Fudbalskog kluba Rad obeležile su bakljadom oko grobnog mesta. Desetine baklji su gorele dok je kovčeg spuštan u zemlju.

Dugogodišnja devojka je najviše jaukala: "Oči moje najlepše, ostavi mi mesto pored sebe, stižem ti". Zatim je tražila da joj daju crvenu ružu, nju je stavila na kovčeg i rekla: "Ti si meni hiljadu i jednu dao, a ja tebi ovu jednu. Otvori oči da te vidim".

Savković na večni počinak ispraćen bakljadom/ Telegraf

Vladimir Volkov na sahrani sa prijateljem/ Telegraf
Telegraf
Telegraf

Skrhani roditelji nisu mogli da puste ni glas od jecaja koji ih je gušio. Devojka Savkovića dugo je nakon sahrane odbijala da napusti njegovo grobno mesto.

- Ne obraćam ti se u prošlom vremenu, jer bih tako uvredio i tebe i nas. Ovog časa ti si ovde sa nama. Svojom dobrotom i šaljivim izrazom lica ispunjavao si naša srca srećom. Ne opraštamo se od tebe jer ne želimo. Ovde smo da te ispratimo na put sa zvezdama. Sada si jedna od njih, ona najsjajnija koja će nas obasjati kada posustanemo - izgovorio je Aleksandrov najbolji prijatelj.

Pogledajte i snimak lokacija na kojima su ubijeni navijači u Beogradu u poslednjih nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    21. decembar 2017 | 12:36

    Pisete o Volkovu kao da je Mesi došao, nebitan lik.

  • Milos

    21. decembar 2017 | 15:01

    Nisu to navijaci, navijaci vole svoj klub i ne prave nerede, a ovo su sve kriminalci sa debelim dosijeom, samo su kao uclanjeni u neku grupu da ne bi bili sami, da budu sa grupom... Aa ovi sto hoce da ih ubije, oni ih prate, i kad ostanu sami to je to...

  • čarls bronson

    21. decembar 2017 | 16:08

    Koliko su momka nahvalili , trebao je biti sahranjen u Aleji velikana , a ne na periferiji grada . Nisam poznavao čoveka , ali nalazio se u prilično ozloglašenom lokalu , u vreme kada se normalni ljudi njegovih godina spremaju da krenu na svoje normalno radno mesto .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA