Pušten iz pritvora posle samo jednog dana: Izvršnom direktoru "Puteva Srbije" ukinuli rešenje, uz ovo obrazloženje

Više ne postoje razlozi za pritvor, rekli su iz Višeg suda u Valjevu

  • 9

Izvršnom direktoruPuteva Srbije” Z. S. (56) vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu u četvrtak je ukinulo pritvor do 30 dana, osumnjičenom da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nesavesnog obavljanja nadzora nad javnim saobraćajem, prenele su Večernje novosti.

Hapšenja u Putevima Srbije zbog nesreće na zatvorenom delu autoputa

Z. S. se sumnjiči da je odgovoran za tešku saobraćajnu nesreću, 12. novembra, u Stublenici kod Uba, na završenom delu Koridora 11, koji nije pušten u saobraćaj, u kojoj su dve osobe poginule, a jedna bila teško povređena.

Pritvor je bio određen u sredu, zbog mogućeg uticaja na svedoke i saučesnike, te potencijalnog uznemiravanja javnosti, što bi moglo da ugrozi nesmetano i pravilno vođenje krivičnog postupka. Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu uvažilo je žalbu branilaca Z. S. i ukinulo je rešenje, uz obrazloženje da je od saobraćajne nesreće prošlo mesec i po dana i da je upravo to uticalo da više ne postoje razlozi za pritvor.

Foto: Telegraf

U saopštenju Policijske uprave u Valjevu stoji da je saobraćajna signalizacija bila postavljena na nepropisan način, da je došlo do nestanka saobraćajnih znakova i pomeranja betonskih barijera koje su postavljene da onemoguće prolaz na trasu neotvorenog autoputa, koja je zatvorena za saobraćaj.

Da podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se kada je “mercedes” nemačkih tablica udario u betonsku barijeru na kraju završenog dela Koridora 11, Ub – Lajkovac, u selu Stublenica.

Foto: Telegraf

Na licu mesta poginuo je suvozač M. J. (70), a Z. Č., koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, povredama je podlegao u valjevskoj bolnici. Vozač M. S. (68), bio je teško povređen, a “mercedesom” je u Nepričavi, sa magistralnog puta M-4 ušao na petlju Koridora 11, gde je saobraćajni znak pokazivao da je saobraćajnica otvorena, te je nastavio vožnju ka Beogradu. Automobil je udario u betonsku barijeru, na kraju izgrađene deonice, pomerio je i sleteo u četiri metra dubok jarak.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    29. decembar 2017 | 16:21

    U Srbiji je dokazano vise puta koliko vredi ljudski zivot, pogotovu ako je vinovnik u vladajucoj partiji ili direktor nekog javnog preduzeca !

  • Valjevac

    29. decembar 2017 | 22:36

    To je Srbija i naše sudstvo! To je sramotno, pustiti ga iz pritvora posle jednog dana! Pitanje je samo, koliko su love uzeli za to!

  • Krzo

    29. decembar 2017 | 18:43

    Znaci li to da i radnik ima pravo na nesavestan rad,na primer zorki i tako pogusi pola grada,ne daj boze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA