Otimali su i kasapili igračke, terali žene da se skidaju, rastavljali kola u delove: Najbizarnije situacije na carini koje se ne zaboravljaju!

Koliko je naš narod dovitljiv, i čega se sve sete da bi istrajali u svojoj nameri, čini se da su, upravo, carinici, najpozvaniji da pričaju

  • 0

Carinici se na graničnim prelazima svakodnevno susreću sa situacijama koje se viđaju samo u filmovima a u okviru kojih ljudi pokušavaju na različite načine da prokrijumčare sve i svašta.

Najluđe zaplenjene stvari na aerodromu Hitrou: Ove stvari su putnici pokušali da unesu u Englesku

Najviše se krijumčare devize, droga, ali i zaštićene vrste životinja, ptica, garedoba, slatkiši... Koliko je naš narod dovitljiv, i čega se sve sete da bi istrajali u svojoj nameri, čini se da su, upravo, carinici, najpozvaniji da pričaju a sa kojim su se sve interesantim situacijama susreli u 2017. godini susreli podsećamo vas u nastavku teksta.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

1. Da im ništa ne promakne dokaz je turska državljanka koja je 19. jula pokušala da prokrijumčari na Gradini devize. Ona i njen saputnik su prijavili određenu količinu deviza, a drugu je zamotala u krpu i bacila ispod punjača. Taj momenat je zapao za oko carinicima koji su ovaj par ostavili bez 75.000 evra. Kako je to izgledalo pročitajte OVDE.

Foto: MUP Srbije

2. Lud pokušaj krijumčarenja dogodio se početkom avgusta na istom prelazu - Gradina. Turčin koji je putovao sa sinom rekao je da nema ništa da prijavi, međutim, carinicima je bio sumnjiv dečiji jastuk. S razlog!  A zbog čega podsetite se OVDE.

Foto: Uprava carina

3. Nesvakidašnja akcija u ranim jutarnjim satima 24. oktobra na Gradini. Nemački državljanin je sa majkom (70) i sinom pokušao da prokrijumčari devize, ali se nije nadao da će starica morati da se skine do gole kože na pregledu. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

Foto: Uprava carina

4. Već 13. novembra na graničnom prelazu Gradina carinici su zaustavili Deda Mraza, inače turskog državljanina (46), koji je putovao na relaciji Holandija - Turska. Kada su pregledali njegov "mercedes" otkrili su veoma čudne "slatkiše" a o kakvim je reč podsetite se OVDE.

Foto: MUP Srbije

5. Državljanin Makedonije (34), albanske nacionalnosti pokušao je dan kasnije, 14. novembra na kontrolnom punktu Depce da pokrijumčari oko pola kilograma heroina. Na pitanje carinika ima li šta da prijavi, odgovorio je da nema ali to nije zaustavilo carinike da zavire ispod uložaka u njegovim patikama. Više o tome čitajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA