Muškarac osumnjičen za podmetanje požara u kragujevačkoj gimnaziji danas na saslušanju (FOTO)

Prema prvim nezvaničnim procenama, šteta od požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je nekoliko miliona dinara. U požaru su uništeni direktorska kancelarija, kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica

  • 0

Muškarac (37) koji je uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, biće u toku dana uz krivičnu prijavu doveden kod nadležnog tužioca, rečeno je u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Namerno izazvao požar u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji: Uhapšen muškarac (36) osumnjičen za talačku dramu iz jula 2017.

Osumnjičenom N.G. je juče po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva odredjeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Prema prvim nezvaničnim procenama, šteta od požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je nekoliko miliona dinara. U požaru su uništeni direktorska kancelarija, kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica.

Foto: Telegraf

Vatra je uništila dokumentaciju iz kancelarija, vredne knjige i slike, a požar je jednim delom zahvatio i biblioteku.

Načelnik lokalne Uprave za vanredne situacija Zoran Kočović je rekao da je specijalni tim sastavljen od pripadnika policije i Uprave za vanredne situacije završio sve uvidjajne radnje.

Dodao je da će zapisnici inspektora biće dostavljeni Odeljenju kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu.

Foto: Telegraf

On je naveo da je požar bio podmetnut na nekoliko mesta u školi, u prizemlji i spratu, i na levom, i na desnom krilu, a "piroman" srećom nije stigao da zapali svuda gde se pripremao.

- Samo zahvaljujući brzoj i adekvatnoj reakciji vatrogasaca šteta je svedena na minimum - rekao je Kočović.

Prema njegovim rečima, raščišćavanje šuta u školi je završeno juče uz angažovanje radnika komunalnih preduzeća po nalogu lokalne samouprave koja će danas angažovati i izvođače za početak sanacije prostora, postavljanje stolarije i krečenje.

Za prostor kod školske biblioteke, kazao je Kočović, biće potrebno izraditi projekat za renoviranje i adaptaciju. U Gimnaziji očekuju da sve mora biti spremno za redovan nastavak rada posle Božićnih praznika, po povratku djaka sa raspusta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA