Sin priča o užasu koji je zatekao posle nesreće kod Vranja: Otac je ispao iz saniteta, pola lobanje nije imao

Nesreća se dogodila u petak, oko 20 časova, kada je sanitet pokušao da pretiče na magistrali, pa se vratio u svoju traku i udario u kamion ispred

  • 6

Nemanja Mitić (27) čiji je otac Goran (56) iz Donje Trebešinje kod Vranja poginuo u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći u Grdeličkoj klisuri kada je ispao iz vozila Hitne pomoći u kojem je bio kao pacijent, a na njega je naleteo kamion, svedočio je o stanju u kom je pronašao oca.

Bizaran udes kod Vranja: Pacijent ispao iz kola Hitne pomoći i ostao MRTAV na licu mesta

- Moj otac nije imao pola lobanje, bio je sav polomljen. Ovo je strašno, ne dao Bog nikome da doživi tako nešto - priča Nemanja.

On priča da je kobnog 29. decembra sa sestrama bio u svojim kolima u pratnji saniteta koji je iz Niša vraćao oca u bolnicu u Vranje.

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

PREPOZNALA OCA 

- U novembru je otac imao moždani udar zbog kog mu je bila oduzeta leva strana. U petak ga nisu primili u bolnici u Nišu, pa smo krenuli nazad. Sve vreme je bio svestan. Išli smo iza saniteta, koji nam je bio odmakao. Na ulazu u Džep, gde se nesreća dogodila, naiđšli smo na kolonu. Kad smo se približili mestu udesa, video sam na putu leš. Moja sestra je rekla: "Ma ovo je naš otac, prepoznala sam ga iako su mu se videle samo noge". Kada sam video očevo unakaženo telo, tu sliku neću moći nikad da zaboravim - priča Nemanja.

NEKO MORA DA ODGOVARA

- Ovo što se desilo, da iz kola Hitne pomoći izleti pacijent, to se još nigde nije dogodilo. Možete da zamislite u kakvom smo stanju moja majka, ja i sve sestre. Ne znam samo zašto je vozač mogao da pretiče preko pune linije, nije morao da žuti jer tata nije bio životno ugrožen. Za ovo neko mora da odgovara, da se ovako nešto ne bi desilo nekom drugom - navodi Nemanja.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Nesreća se dogodila u petak, oko 20 časova, kada je sanitet pokušao da pretiče na magistrali, pa se vratio u svoju traku i udario u kamion ispred.

- Pacijent je od siline udarca ispao kroz prozor desnih bočnih vrata i pao na kolovoz, nakon čega je na njega naleteo kamion, koji je udario pacijenta prednjim desnim točkom. Tom prilikom je povređena i medicinska sestra - navode iz tužilaštva.

Vozaču A. S. (39) , koji je upravljao sanitetom, određen je pritvor od 30 dana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    9. januar 2018 | 00:55

    Pa strahota jedna kakva neodgovornost bahatost uzas kakvi divljaci nam rade o glavi

  • BALKANSKI_SPIJUN

    9. januar 2018 | 00:52

    ""U novembru je otac imao moždani udar zbog kog mu je bila oduzeta leva strana. U petak ga nisu primili u bolnici u Nišu, pa smo krenuli nazad"".  ?!?!! Nisu ga primili ?!?! Trebao si tetejcem sve pomlatiti

  • marko

    9. januar 2018 | 05:38

    Vozac saniteta, gde je taj polagao vozacki ispit, dali u opste ima dozvolu da upravlja motornim vozilima? Tuga i zalost, primite saucesce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA