SRAMOTNA ŽALBA DEDE PEDOFILA: Nisam silovao devojčicu, samo sam je "ginekološki pregledao"

Apelacioni sud u Nišu osudio je Vlastimira Markovića (68) zvanog Vlasta Buldožer na kaznu od 15 godina zatvora, a prvostepenom presudom dobio je 16,5 godina zatvora

  • 5

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Vlastimira Markovića (68) zvanog Vlasta Buldožer na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora i plaćanje 150.000 dinara zbog produženog krivičnog dela silovanja i omogućavanja polnog odnosa. Na ovaj način preinačena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Markoviću za silovanje i podvođenje šesnaestogodišnje S. M. izrečena kazna zatvora u trajanju od 16,5 godina, kao i novčana kazna

Skandal u sudnici u Nišu: Osuđen na 16 godina zatvora za silovanje, a onda je hteo da skine pantalone da dokaže da je nevin

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, on je od 21. novembra 2014. do 8. marta 2015. godine u svojoj kući u selu Kamenica upotrebom sile primoravao maloletnicu na obljubu i sa obljubom izjednačeni čin, a devojčicu je i podvodio svom poznaniku.

Foto: pixabay.com

On je oštećenu pozivao mobilnim telefonom i nudio joj da boravi u njegovoj kući obećavajući da će joj kupiti poklone. Kada je pristala, skoro svake večeri je tukao otvorenom šakom, primoravao je da skine odeću, vezivao je kanapom, a zatim joj u polni organ uvlačio prste, drvene predmete, terao je da ga oralno zadovoljava i dva puta izvršio obljubu.

"AKO ODEŠ BIĆE DOBRO, AKO NE ODEŠ NEĆE"

Takođe, neutvrđenog dana omogućio je vršenje obljube svom poznaniku N. Đ. tako što je maloletnici zapretio rečima "ako odeš biće dobro, ako ne odeš neće". Kada je devojka otišla u spavaću sobu sa N. Đ. i sa njim imala seksualni odnos, on je stajao pored kreveta i gledao ih, da bi zatim od N. Đ. uzeo 500 dinara – navedeno je u optužnici.

PENIS "ODSEČEN I BAČEN"

Vlastimir je u žalbi na prvostepenu presudu nastavio da negira sve što mu se stavlja na teret. Čak je isticao da je nesposoban za seksualne odnose jer je 2000. godine imao hiruršku intervenciju na polnom organu "kada mu je penis odsečen i bačen", da šesnaestogodišnjakinju nije podvodio "već je samo ginekološki pregledao", jer se plašio da ne ostane u drugom stanju.

Foto: Profimedia/Alamy

Međutim, Apelacioni sud je odbacio sve njegove navode jer je veštačenjem utvrđeno da na polnom organu nema tragova operativnog zahvata, da je prisutno smanjenje seksualne funkcije s obzirom na to da je reč o starijem čoveku, ali da je u stanju da reaguje na polni nadražaj.

OTEŽAVAJUĆA/OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST RANIJA OSUĐIVANOST

Takođe, u potpunosti je prihvaćeno svedočenje oštećene devojčice, njene majke, kao i svedoka N. Đ, koji je priznao da mu je Vlastimir omogućio seks sa maloletnicom.

Ipak, sud je delimično usvojio Markovićevu žalbu, ali samo u pogledu odluke o kazni koju je smanjio za godinu i po dana. Ovo iz razloga što je prvostepeni sud prilikom odlučivanja uzeo kao otežavajuću okolnost raniju osuđivanost. Međutim, kako je od poslednje osude prošlo više od 20 godina, Apelacioni sud je smatrao da ova okolnost ne treba da utiče na izrečenu kaznu.

Foto: Freeimages/Stefan

Marković će ostati upamćen po nezapamćenom incidentu koji je izazvao prilikom izricanja prvostepene presude. On je pokušao da skine pantalone kako bi pokazao da je polno nesposoban, ali ga je sudija Aleksandar Teodosić sprečio rečima: "Nemojte da vam je palo na pamet da se skidate!"

Međutim, Marković je nastavio da tvrdi da je nevin i optužio veštaka sudske medicine da je potplaćen:

- On je napisao da mi je (penis) 30 santimetara, a on je "ovoliki" – vikao je Marković i tada pokazao prstima razmak od pet centimetara.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kobasica srbije

    11. januar 2018 | 22:20

    Svaka čast našem sudstvu nagradili su ga sa godinu i po a ovako se bahato ponaša.

  • Snezana

    12. januar 2018 | 08:11

    Zato što je nesposoban za normalan seks sa odraslom osobom i štp ke poremećen, zato ke devojčici i gurao prste i predmete u vaginu. Pedofil poremećeni! Da su ga pre 20 godina osudili na doživotan rad u rudniku ne bi ovo damas mogao ni da uradi. Smanjili mu kaznu zatvora i da plati 150 hiljada. Zmači toliko košta to iživlkavanje na maloletnici? E državo!

  • Blade

    12. januar 2018 | 01:05

    Ovo je sudstvo,bio dobar 20 godina pa da mu malo oprostimo. E tesko nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA