Svirepo ubistvo kod Šapca: Đorđa pretukli, pa ga zadavili zavesom - sumnja se da je zbog novca

Povodom slučaja još niko nije priveden, a sumnja se da je ubijen zbog novca

  • 5

Đorđe Abžić (68) iz Majura kod Šapca pretučen je i zadavljen zavesom u svojoj kući još pre Nove godine, a policija još traga za ubicom. Njegovo telo pronašle su komšije 1. januara, a sumnja se da je ubijen zbog novca, piše Informer.

Ubica devizne penzionerke kod Žabara ima dosije: Već ležao u zatvoru zbog identičnog zločina

Komšije kažu da je Abžića godinama maltretirala i pljačkala grupa ljudi koja živi u blizini, ali da on nikad nije želeo da se požali policiji. Abžićeva komšinica i bliska prijateljica ispričala nam je da je on radni vek proveo kao auto-mehaničar i da se poslednjih godina zbog bolesti teško kretao. Nikad se nije ženio, a živeo je sam od pre šest godina, kad mu je umrla majka.

- Bio je dobar, kulturan i prostodušan čovek, ali su ga godinama zlostavljali Romi koji žive u blizini. Sve je počelo kad mu je umrla majka. Bio je usamljen, pa je umeo malo i da popije. U početku romska deca iz komšiluka dolazila su kod njega da prose novac, a njemu je bilo žao, pa im je davao. Upozorila sam ga da ih ne pušta u kuću, a on je govorio da mu ne smetaju i da mu oni malo prave društvo - priča komšinica.

Foto: Telegraf

Međutim, kaže ona, ono što je u početku delovalo bezazleno, polako je prerastalo u stravično nasilje.

- Humanost mu se vratila na najgori mogući način. Ti ljudi, među kojima je bilo i dečaka od 14 godina, počeli su redovno da obilaze Đorđa i da mu traže novac. Što je on bio stariji i bolesniji, ti mladići su bili suroviji prema njemu. Upadali su mu u kuću, tukli ga i krali mu stvari, pred njim su iznosili sve što bi im palo šaka, a on je jadan ćutao i trpeo. Nikad nije hteo da se žali i da zove policiju, valjda ga je bilo sramota. Mi komšije nismo mogli više da gledamo šta mu rade, pa smo u više navrata zvali policiju, ali od toga nije bilo ništa - kazala je komšinica.

Policiju su zvali pre mesec dana kada su mladići oteli Đorđu 700 evra ušteđevine i nekoliko hiljada dinara.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Štedeo je novac da bi pomogao sestri u Zvorniku i njenoj deci, jer svoje nije imao. Policija je tada privela jednog nasilnika, ali je on ubrzo pušten. Svi su znali šta ti mladići rade Đorđu, jer su se i sami hvalili po komšiluku. Palili su mu vatru u pomoćnoj kući, čak su mu naređivali da novac od penzije odmah prosleđuje njima. Jednom su mu i luster sa plafona skinuli i prodali ga - priča ogorčena komšinica.

Zločin je otkriven 1. januara kada je komšinica primetila da u Đorđevoj kući danima nije gorelo svetlo.

- Muž i ja smo zajedno sa ostalim komšijama otišli kod Abžića da proverimo šta se dešava. Zatekli smo otvorena vrata. Ušli smo u kuću, zvali ga, ali nije se odazivao.

U jednom trenutku je zatekla jeziv prizor.

Foto: Telegraf

- Đorđe je ležao mrtav na podu, sav u modricama, a oko vrata mu je bila obmotana zavesa, koja je skinuta sa svetlarnika na spratu. Pozvali smo Hintu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt. Zatim su došli policija i forenzičari. Kasnije su nas zvali iz policije da damo izjave i rekli smo im sve što znamo.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu su za Informer rekli da još niko nije priveden zbog ovog ubistva i da je motiv najverovatnije bio pljačka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana Jelić

    12. januar 2018 | 02:43

    Dušanov zanonik!Dokle više,stradao na monstruozan mačiin,zatio štio je dobro činio.Zlotvori će se već izvući.Tužnije ne može...Dobro se dobrim vraća?!!!

  • Anonimus

    12. januar 2018 | 02:01

    Aplauz za policiju! Ironija

  • VLA BREE

    12. januar 2018 | 07:40

    Nasa policij sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA