≫ 

Kazali policiji da idu turistički u Češku, ali ih skener odao! Otkriveni su profesionalni krijumčari (FOTO)

- Čak i iskusni carinici su bili zatečeni činjenicom da je bunker iza naslona zadnje klupe imao ugrađen posebno napravljen sistem za otključavanje, što znači da se radi o profesionalnim krijumčarima - kaže šef subotičkog mobilnog tima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Svetislav Nakarada

  • 3

Zajedničkom akcijom carine i policije danas je na izlazu graničnog prelaza Kelebija otkriven tovar od 20 kilograma marihuane, samo dva dana nakon slične zaplene na Batrovcima.

Policija upala u kuću punu droge! Bila je pakovana u jutane vreće od kafe, ali i tamo gde se ne bi moglo zamisliti (FOTO)

Droga je otkrivena u automobilu albanskih registarskih oznaka koji se za redovnu kontrolu prijavio na izlazu graničnog prelaza Kelebija.

Foto: Tanjug/Carina

U automobilu su se pored vozača nalazila još dva putnika, sva trojica mladići od 20-ak godina, albanski državljani, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Oni su službenicima na prelazu rekli da su se iz Albanije turistički uputili u Češku na vikend.

Kako na graničnom prelazu Kelebija nije bilo uslova za detaljan pregled automobila, carinski službenici su vozilo dopratili do graničnog prelaza Horgoš i podvrgli ga pregledu na mobilnom skeneru.

Foto: Tanjug/Carina

Analizom slike uočene su nepravilnosti u prostoru iza zadnjeg sedišta.

Foto: Tanjug/Carina

- Čak i iskusni carinici su bili zatečeni činjenicom da je bunker iza naslona zadnje klupe imao ugrađen posebno napravljen sistem za otključavanje, što znači da se radi o profesionalnim krijumčarima. Uspeli smo, međutim, da nakon skidanja naslona sedišta otključamo mehanizam specijalno napravljenog bunkera, kada se pred nama ukazao tovar droge koja liči na marihuanu - kaže šef subotičkog mobilnog tima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Svetislav Nakarada.

Foto: Tanjug/Carina

Ceo tovarni prostor je bio obložen olovnim pločama koje su krijumčari postavili verovatno verujući da će one zavarati skener, dodao je on.

Nakarada kaže da je merenje otkrivenog nakotika u toku, te da će se tačna količina znati nakon uviđaja.

Foto: Tanjug/Carina

Carinici su u saradnji sa policijom pre samo dva dana na izlazu graničnog prelaza Batrovci takođe zaplenili 20 kilograma marihuane sakrivene u rezervoaru, braniku i rezervnom točku jedne "škode superb".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    12. januar 2018 | 20:14

    Epa sad ce ih cika sudija poslati na odmor u corku😬

  • Pavke

    12. januar 2018 | 20:26

    Ako su policiji rekli da idu turisticki , a sta su skeneru rekli??? 🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA