Tužilaštvo odustalo od optužnice protiv Rebračine majke

Na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu, tužilaštvo je dostavilo izmenjenu optužnicu protiv Rebrače i njene dve saradice - Slađane Mironije i Mirjane Hristić, u kojoj nije menjalo krivična dela, već deo činjeničnog opisa

  • 6

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Sandrine Bogunović, majke Katarine Rebrače - nekadašnje manekenke i vlasnice Fonda za prevenciju raka dojke, kojoj se suđenje nastavlja po optužnici koja je tereti za oštećenje tog fonda.

Katarina Rebrača posle dužeg vremena ponovo u javnosti, evo kako sada izgleda (FOTO)

Do odustanka tužioca od optužnice, koja je Bogunovićku teretila za zloupotrebu položaja odgovornog lica u vezi sa pomenutim Fondom, došlo je nakon skoro osam godina od pokretanja krivičnog postupka.

Na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu, tužilaštvo je dostavilo izmenjenu optužnicu protiv Rebrače i njene dve saradice - Slađane Mironije i Mirjane Hristić, u kojoj nije menjalo krivična dela, već deo činjeničnog opisa.

Branioci optuženih su zbog toga zatražili vreme za pripremu za izjašnjenja na izmenjeni optužni akt, zbog čega je suđenje odloženo za 22. februar.

Prema ranije saopštenim navodima optužnice, Rebrača se tereti da je sa saradnicama od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojila oko 37 miliona dinara koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i, kao i njena majka, negirala izvršenje krivičnog dela.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    13. februar 2018 | 20:35

    Sramota.Ja sam licno uplacivala vrlo cesto i ocekivala ds novac ode u prave ruke.Ne znam samo kako je ne grize savest.

  • Dron

    13. februar 2018 | 20:57

    Izgledami da kod nas postoji otkup grehova.

  • momak

    13. februar 2018 | 23:55

    Postupak traje 8 godina uzas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA