≫ 

Porodični "mercedes" krije sve tajne ubistva Jelene Marjanović? Jedan detalj može da otkrije sve (VIDEO)

- Krv je vrlo specifična. Samo jedna kap krvi dovoljna je da se dokaže najbrutalniji zločin i otkrije najsuroviji ubica. Međutim, otkrivanje zločina isključivo na osnovu tragova krvi nije nimalo lak zadatak - kaže sagovornik iz istrage

  • 9
Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

U optužnici protiv Zorana Marjanovića stoji ključan detalj - da je Jelenina krv nađena u automobilu, ali da se još ne zna kada i kako je dospela na sedište porodičnog "mercedesa".

Telegraf poseduje snimak spornog mercedesa kojim su Marjanovići doši na jedan od pomena pokojnoj Jeleni.

Jelena je usmrćena posle trećeg pokušaja, ubica i ona bili sami na nasipu: Ovo su svi detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića

Zoran Marjanović učio maloletnog sina (13) da puca iz pištolja, pa se snimkom hvalio na društvenim mrežama (VIDEO)

Još jedan bitan detalj iz optužnice otkriva da je jakna optuženog Zorana zapaljena, čime su, najverovatnije, uništeni tragovi krvi!

- Krv je vrlo specifična. Samo jedna kap krvi dovoljna je da se dokaže najbrutalniji zločin i otkrije najsuroviji ubica. Međutim, otkrivanje zločina isključivo na osnovu tragova krvi nije nimalo lak zadatak. Kriminalistički tehničari na mestu zločina prvo moraju da se uvere da li je neka mrlja zaista krv.

- Postoje specifični testovi, koji uz upotrebu dve tečnosti, bez ikakvog dodatnog alata, za nekoliko minuta pokazuju da li je neka materija krv. Ukoliko je na sedištu porodičnog automobila nađena Jelenina krv, neophodno je utvrditi da li je mrlja nastala neposredno posle ubistva ili ranije - kaže sagovornik "Alo-a" blizak istrazi.

Foto: Telegraf

On najavljuje dodatne istražne radnje kako bi se utvrdilo od kada je nađena krv.

- Ukoliko su tragovi u porodičnom "mercedesu" nastali neposredno posle zločina, to će biti dovoljno čvrst dokaz zbog kojeg će udovac otići na robiju. Međutim, ukoliko su mrlje od krvi mnogo starije, taj dokaz će odmah pasti u vodu! Moguće je, recimo, da je to Jelenina krv iz nosa! DNK analizom se može sa sigurnošću utvrditi koliko su tragovi krvi stari i kako su nastali. U ovom slučaju su mnoge stvari ostale enigma. Ukoliko ove provere nisu urađene odmah posle ubistva, biće neophodne dopunske istražne radnje da to konačno razjasne - navodi sagovornik.

Prema rečima advokata Dragomira Mrdalja, tužilaštvo će teško dokazati krivično delo koje je optuženom Marjanoviću stavljeno na teret.

- U samoj optužnici ima mnogo pretpostavki, a sud ne može da osudi nikoga na osnovu pretpostavki, već isključivo na osnovu utvrđenih činjenica i čvrstih dokaza. Smatram da su uticaj na tužilaštvo u nekoj meri u konkretnom slučaju imali i mediji, što ne sme da se dešava. Sad ostaje na sudu da proceni osnovanost tužbenih navoda i da na kraju donese odluku koja se zasniva samo na utvrđenim činjenicama, a nikako na osnovu pretpostavki - kaže advokat Mrdalj.

Foto: Marko Jovanovic

Sa njim se slaže i advokat Vilijam Paspalovski koji kaže da odluku treba doneti isključivo na čvrstim dokazima i ističe da ovako teško krivično delo ne zastareva.

- U ovom slučaju ima mnogo pretpostavki, dok dokaza, izgleda, nema! Čitali smo i slušali o svim mogućim verzijama ubistva. Pitanje je da li osim brojnih pretpostavki uopšte ima čvrstih dokaza i koliko ih je, jer od pravih i ozbiljnih dokaza zavisi da li će slučaj biti rešen - objašnjava Paspalovski.

Tako je otkriven i identitet čuvenog Džeka Trboseka, koji je 1888. ubio i iskasapio najmanje pet prostitutki u Vajtčepelu, u istočnom Londonu. Ispitan je šal pronađen pored tela Ketrin Edouz, jedne od Trbosekovih žrtava koji je bio umazan krvlju i drugim telesnim tečnostima ubijene žene i monstruma.

Iako su uzorci DNK sa šala bili stari 126 godina, posebne metode pokazale su da se savršeno poklapaju sa uzorcima iz krvi potomaka masakrirane prostitutke i ubice.

Foto: Foter/Flickr/contagiousmemes

Tako s esaznalo da je Trbosek bio Aron Kosminski, frizer koji je emigrirao iz Poljske, jedan na listi šestorice glavnih osumnjičenih za ubistva, ali nikada nije bilo dovoljno dokaza za optužbe protiv njega.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manda

    21. februar 2018 | 11:23

    Ljudi,pa nema smisla ostavite već jednom ženu da počiva u miru.Kad pronađete ubicu napišite dotad šutite molim vas

  • Vera

    21. februar 2018 | 11:47

    Ovde neko nesto krije neko ometa istragu a taj neko mora da je neko

  • Nešo

    21. februar 2018 | 12:18

    Ovo je poslednji put da otvaram tekstove o ubistvu Jelene Marijanovic . Pa ovo vise stvarno nema smisla ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA