≫ 

Posle 5 godina oslobođen je Saško Bogeski: Provalnika ubio u samoodbrani

Oslobođen je od optuzbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.

Saško Bogeski je ubio provalnika u svojoj kući, a onda je morao da se preseli jer su mu ljudi stavljali izmet ispred vrata i bušili mu gume!

Oslobođen je od optuzbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

Ovo je prvostepena presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu. Sud je, međutim, stao na stanoviše da je Bogeski delovao u nužnoj obrani - koja isključuje postojanje krivičnog dela, dok tužilaštvo smatra da je došlo do prekoračenja nužne odbrane.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Saško i supruga Ira Bogeski sa advokatom/Foto: Telegraf

Bogeski je, u svojoj odbrani prošle godine, ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA