Dokaz na osnovu kojeg je uhapšen Velja Nevolja ne postoji: Veštak na suđenju izjavio da nijedan DNK u Ulici 27. mart ne odgovara optuženom

Na čauri pronađenoj na licu mesta pronađen je biološki materijal nepoznate muške osobe

  • 17

Jedini dokaz na osnovu kojeg je uhapšen i doveden u vezu sa ubistvom na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta,Veljko Belivuk (33) zvani Velja Nevolja, bio je njegov DNK koji je pronađen na vratima zgrade. Za ključni dokaz koji je otkrila, veštak Milica Keckarević, juče je na sudu rekla da su pogrešno protumačili trag.

Velja Nevolja na suđenju rekao da nije ubica: Slao ženi poljupce, a prijateljima mahao sa lisicama na rukama

Stručnjak za DNK analizu tragova juče je pred Višim sudom objasnila da su tragovi osumnjičenog Belivuka za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića pronađeni na dva automobila - mazdi i škodi.

Mešani DNK profil

- Kome pripadaju tragovi pronađeni na vratima hodnika zgrade u Ulici 27. marta - upitao je advokat Vladan Vukčević veštaka.

- Neidentifikovanoj osobi muškog pola. Mešani su DNK profili, ali nam se nijedan nije poklopio sa optuženim Veljkom Belivukom - odgovorila je Keckarevićeva, posle čega je advokat zatražio objašnjenje "kako to kad ga je bilo kada je protiv njega podignuta krivična prijava".

- Uz krivičnu prijavu je dostavljen izveštaj da je njegov DNK pronađen na vratima. To je bio jedan jedini dokaz koji je u početku teretio Belivuka i na osnovu kojeg je on uhapšen i doveden u vezu sa ovim ubistvom, ali ga ja sada nigde ne vidim - zatražio je objašnjenje advokat Vukčević.

Printskrin: B92

Veštak Keckarevićeva pokušala je da objasni da je u pitanju "greška tokom komunikacije".

- U usmenoj komunikaciji sa policijom, pogrešno smo protumačili trag. Kasnije smo shvatili da to nije to. Ja sam to rekla da na osnovu informacija od krim-tehnike, ali to nikad nisam napisala u izveštaju. Ni na jednom od tragova iz Ulice 27. marta koje smo analizirali nema tragova Belivuka - objasnila je u sudnici stručnjak za DNK analizu.

Trag na čauri

Na čauri pronađenoj na licu mesta, kako je objasnila, pronađen je biološki materijal nepoznate muške osobe, dok dva traga s lica mesta nisu mogla da se koriste, jer ih je kontaminirao policajac koji je bio na uviđaju.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, iako je u početku osumnjičen za ubistvo počinjeno 30. januara 2017. godine, Belivuk i Marko Miljković, inače kum ubijenog karatiste, optuženi su za pomaganje ubici Miloševića, koji nije identifikovan. Treći optuženi Marko Kojić i dalje je u bekstvu. Svima se na teret stavlja da su pobegli N. N. ubici tako što su mu obezbedili automobil sa ukradenim tablicama.

VIDEO: Ubistvo u Resavskoj ulici

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA