≫ 

Rambo u zatvoru završava medicinu: Osuđen za ubistvo Stambolića i Ibarsku trenutno sprema najteži ispit

- Nenad i ja se redovno čujemo. Uvek smo imali fer komunikaciju. Ćerka i sin su nam porasli i nisu zapostavljeni, što je njemu najbitnije - rekla je Sanja Bujošević

  • 3
Nenad Bujošević Rambo Foto: MUP

Nenad Bujošević (49) Rambo, bivši pripadnik "Crvenih beretki" koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali rešio je da uči anatomiju i ekonomiju. On se, na lični zahtev, nalazi već 17 godina u samici požarevačkog zatvora "Zabela", odakle pomno prati šta mu deca rade.

Atentator na Đinđića izlazi na slobodu: Žmigi odslužio 16 godina robije

Kako jedna krvna grupa može da napravi totalni obrt u suđenju decenije i sve vrati na početak u pokušaju atentata na Draškovića?

- Moj bivši suprug je i dalje u samici, od 2001. godine. Malo se šali da je turista po ustanovama Ministarstva pravde. U posetu mu idu naši sin i ćerka, kao i rodbina i prijatelji. Čita i informiše se o svemu, a pošto je rođen u Švajcarskoj, tražio je da mu donesemo nemački rečnik da bi se prisetio reči. Govori engleski i sada mu šaljem engleski rečnik sa gramatikom. Uđe u određene faze interesovanja, pa sada proučava ekonomiju, psihologiju i anatomiju. Tražio je preko raspusta da mu donesemo dečje udžbenike kako bi video šta mu deca uče - kaže Sanja Bujošević (43), od koje se Rambo sporazumno razveo pre tri godine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona mu, kako kaže, ne odlazi u posetu, ali se čuju telefonom jer su ostali u korektnim odnosima.

- Imamo dvoje dece i oni su naša neraskidiva veza. Ni pre razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje... Sada smo malo modifikovani spoj... - priča Sanja.

Filmovi i serije mu pomažu da mu brže prođe vreme iza strogo čuvanog sedmog paviljona u Požarevcu, u kojem se nalaze osuđeni pripadnici "Crvenih beretki" i članovi zemunskog klana.

Foto: Milena Đorđević

- Trenira koliko mu to uslovi dozvoljavaju. Ima svoje vežbe i tako uživa u vremenu i prostoru. Nije se posebno angažovao oko revizija nekih procesa, iako smatra da je bilo nelogičnosti i nepravilnosti u procesu suđenja "beretkama" - kaže sagornica lista Alo!

Prema njenim rečima, Rambo je na sopstveni zahtev već 17 godina u samici i živi život "izolovanog komandosa". Razveli su se posle 20 godina braka jer je pre nekoliko godina uplovila u vezu sa drugim muškarcem sa kojim je dobila ćerkicu.

- Nenad i ja smo odlagali ono što je bilo neminovno. On će još 18 godina biti u zatvoru. Davnih dana smo planirali razvod, ali je ta priča stajala, jer između nas nije bilo problema.... Nenad i ja se redovno čujemo. Uvek smo imali fer komunikaciju. Ćerka i sin su nam porasli i nisu zapostavljeni, što je njemu najbitnije - rekla je Sanja Bujošević.

Foto: Profimedia/AFP

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kojem su poginula četvorica funkcionera SPO, na maksimalne kazne od 40 godina zatvora, osuđeni su bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković, komandant reformisane JSO Milorad Ulemek i bivši pripadnici "Crvenih beretki" Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček zvani Maći. Duško Maričić Gumar i Leonid Milivojević Leo osuđeni su na po 30 godina.

VIDEO: Koji sve prekršaji mogu da vam izvuku novac a da to ni ne znate:

Daljinac

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    7. mart 2018 | 09:43

    Život piše romane. A kad do ovakvih životnih obrta dođe, razumevanje i tolerancija su vrlo bitni. On je hteo ili ne bio kreator svoje sudbine a supruga ima, kao čovek, pravo na svoj život, koji joj sigurno nije bio lak.

  • ZORO

    7. mart 2018 | 09:16

    Bilo neponovilo se i tezim i politicka ubisrva.Molim vas pisite vise o faniliji zrtava nego o tom ubici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA