≫ 

Bivšem vođi Alkatraza nanogica i zabrana kretanja: Ako prekrši ograničenja, završiće u "pravom" zatvoru

U aprilu prošle godine pravosnažno je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja splava "Blejvoč" Roberta Radojičića (27) zbog nedostatka dokaza

  • 11

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", na šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu, pošto je potvrdio sporazum o priznanju krivice koji je Vavić u decembru zaključio sa tužilaštvom.

Ova presuda je pravosnažna jer su se i Vavić (26) i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni u ovom postupku nisu želeli da svedoče.

Nikola Vavić priznao krivicu za šest meseci kućnog zatvora

Naime, Vavić se u decembru nagodio sa Trećim osnovnim tužilaštvom da za pomenutu kaznu prizna da je u junu prošle godine ispred jednog beogradskog splava Nataši M. (21) naneo teške povrede udarcem u glavu.

Sa tužilaštvom je zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela teške telesne povrede.

Prema sporazumu, koji je presudom potvrdio sud, on u kućnom zatvoru treba da bude pod elektronskim nadzorom, odnosno da nosi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će se pratiti njegovo kretanje.

Foto: Facebook/Nikola Vavić

Ako prekrši ograničenja, preti mu izvršenje kazne u "pravom" zatvoru.

Incident se dogodio na obali Save u junu ove godine, nakon svađe Vavića i dečka devojke koju je povredio Vavić.

Postoje tvrdnje da je Vavić devojku povredio pištoljem, ali za to nije bilo dokaza. On je priznao da je u ruci imao mobilni telefon.

Vavić je odranije poznat srpskom pravosuđu. Bio je osuđen zbog dilovanja narkotika, zbog čega je u zatvoru proveo 2010. i 2011. godinu, sve do opšte amnestije 2012. godine.

U aprilu prošle godine je pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja splava "Blejvoč" Roberta Radojičića (27) zbog nedostatka dokaza.

U januaru ove godine bio je ranjen u nogu nakon tuče ispred jednog noćnog kluba u centru Beograda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    7. mart 2018 | 14:57

    Sramota bre nanogica ovaj je za zatvor ko rodjen

  • Goran

    7. mart 2018 | 13:43

    To je to, takvi setaju slobodno gradom i nista se ne radi po tom pitanju.

  • Čika Jova

    7. mart 2018 | 13:41

    Solidna kazna, da solidnija ne može biti! Za teške telesne povrede glave, nanešene mladoj devojci, sedi kući 6 meseci, čita, gleda filmove, radi na računaru, ukućani ga slušaju, uplaćuju mu kladionicu, gleda fudbalske i košarkaške utakmice, ima seks kad hoće, jede šta hoće. Tajo će on 6 meseci izdržati kaznu uživajući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA