Dok je davao pasoš, iz torbice je jako zasijalo. Carinik je tražio detaljnu pretragu vozila, a u kaseti je bio ključ za rešenje celog slučaja (FOTO)

Iako su putnici rekli da nemaju šta da prijave, carinici su se odlučili za detaljan pregled

  • 13

Carinici su u saradnji sa policijom, 6.marta 2018. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenili zlatan sat vredan nepunih 13.000 američkih dolara.

Nemac je putovao kroz Srbiju, a carinik ga je zamolio za rutinsku kontrolu. Sve je bilo lagano dok nije izvadio novčanik. Odmah je uhapšen (FOTO)

Prekršaj je otkriven tokom kontrole "fijata" beogradskih registarskih oznaka kojim su iz Beča ka Beogradu putovala dvojica Beograđana u društvu jednog hrvatskog državljanina.

Iako su putnici rekli da nemaju šta da prijave, carinici su se odlučili za detaljan pregled.

Foto: Uprava Carina

Tokom kontrole otkriveno je da je jedan od saputnika, 29-godišnji nezaposleni Beograđanin, u torbici na ramenu sakrio zlatan sat švajcarskog proizvođača "Jaeger-Lecoultre Reverso".

Pregledom automobila carinici su u kaseti pronašli i originalnu kutiju tog sata, čija vrednost iznosi gotovo milion i po dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    7. mart 2018 | 17:08

    Ovakva vrsta nakita ili satova zahteva obavezno nosenje svih potrebnih dokumenata o njima. Postoje licne karte za satove i nakit. Naravno ako ste ih kupili u ovlascenim radnjama! U ovom slucaju gde jesat verovatno ukraden oduzima se i ide u proceduru.

  • Natasa

    7. mart 2018 | 21:37

    Licna stvar vlasnika. Zar ce mo se u 21 veku skidati ored carinom licnih stvari. Sta se koga tice kakav sat ili sl imam. To je moje. Jedan sat na ruci.

  • pera

    7. mart 2018 | 16:45

    Moj sat je vredan 14000 eura. Znaci nesmem preko granice sa njm. Moj je !!!! Nije mi jasno zasto nesmem moj nakit da nosim. Pitanje? Dali treba da imam neku potvrdu da je moj ako dolazim u Srbiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA