Bivšoj pokrajinskoj službenici 3 godine zatvora zbog mita: Tražila pare od poznatih glumaca, nije se libila da pokuša baš sve

U kaznu će se uračunati i vreme provedeno u pritvoru, a obavezna je da po pravosnažnosti presude na račun Pokrajine uplati 153.000 dinara

  • 3

Nekadašnja službenica Pokrajinske vlade Slavica Lukovac (60) osuđena je u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora zbog šest slučajeva primanja mita. Krivično veće kojim je predsedavala sudija Tamara Radović, izreklo joj je identičnu kaznu kao i u prethodnom postupku.

Novi veliki udar na "visoku" i "sitnu" korupciju: Od 1. marta zvanično počinju sa radom posebna odeljenja tužilaštva i sudova

Obrazlažući presudu, sudija Radović je istakla da je u prethodnoj odluci bilo sporno da li je Slavica Lukovac imala svojstvo službenog lica, zbog čega je Apelacioni sud ukinuo prvobitnu presudu i naložio ponovno suđenje.

- Ovaj sud smatra da je imala to svojstvo - rekla je sudija Radović, dodajući da su prilikom odlučivanja o kazni u obzir uzete činjenice da ranije nije osuđivana, ali i njene porodične prilike.

Foto: Telegraf

U kaznu će se uračunati i vreme provedeno u pritvoru, a obavezna je da po pravosnažnosti presude na račun Pokrajine uplati 153.000 dinara.

- Ja nisam bila službeno lice koje odlučuje ko će dobiti pare i kada i nisam mogla da stavim predmet u fioku. Ništa nije zavisilo od mene. Osetila sam slobodu da tražim pozajmicu, ali ja nisam mogla da ucenjujem u smislu da nekome kažem da neće dobiti pare za projekat ako mi ne daju mito. Živim s bolesnom i starom majkom od njene male penzije. Glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović su znali da ja nisam službeno lice koje odlučuje o tome ko će dobiti pare i kada - rekla je svojevremeno Slavica Lukovac, iznoseći odbranu.

Među oštećenima su poznata imena iz sveta filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. Trifunović je ranije izjavio da ga je okrivljena pre nego što je isplaćen novac nadležnog sekretarijata za film "Odumiranje" kontaktirala u više navrata, tražeći poklone, zlatne lančiće, parfeme, novac.

Daljinac

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    8. mart 2018 | 14:56

    Hahaha a onaj za pokušaj ubistva nanogicu :)))

  • Milorad

    8. mart 2018 | 11:07

    E tako se reaguje na prljave I korumpirane radne I dajte joj da radi a ne da spavaj I da smislja nove prevare

  • Ateista

    8. mart 2018 | 15:23

    Ona je tražila novac i dobila ga ali je dobila i nekoliko godina zatvora,rizik je to,a šta su dobili darodavci jer su i oni prekršili zakon ?Sve dok je ovako biće pokušaja i podmićivanja,trebalo bi obe strane u korupciji kazniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA