Vesna je danas sahranjena u Vranju, a na njenoj umrlici piše da je preminula jer joj Hitna pomoć nije pomogla! (FOTO)

Vesnina porodica je pozvala hitnu koja je odbila da dođe, pa je ona umrla 10 minuta kasnije

  • 20

Vesna Zdravković Simović iz Vranja preminula je u svojoj 54. godini života, a kako piše na umrlici kojom je oblepljen grad njena smrt je posledica "neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe hitne pomoći grada Vranja“.

Marica (69) je nestala za Novu godinu, za njom je bila raspisana i poternica: A onda je pronađeno njeno telo koje su unakazile životinje

Ovakav sadržaj umrlica nije uobičajen u Vranju, odnosno da se javnost osim o vremenu i mestu sahrane pokojnika obaveštava i o razlozima koji su doveli do smrti neke osobe.

Vesnina sahrana zakazana je za danas, 8. mart u 14 časova na Bunuševačkom groblju, a porodica je najavila da će izjave za medije davati kada se pribere od šoka koji ih je snašao.

Foto: Telegraf

- Izgubismo nama dragu Vesnu, suprugu, majku, sestru i tetku u svojoj 54. godini života i ostaviše nas da tugujemo za njom, a kao utehu da se večno sećamo njenog nasmejanog i vedrog lika - piše na umrlici.

Vesnin suprug Veroljub i ćerka Anđelija potpisani su na umrlici kao ožalošćeni, uz ostalu rodbinu i prijatelje.

Niko od nadležnih iz Zdravstvenog centra Vranje u četvrtak pre podne nije bio dostupan za komentar i izjavu o ovom slučaju.

Foto: Telegraf

Danijela Ilijev, načelnica Službe hitne pomoći, navodno je odbijala pozive, a na samom odeljenju su rekli da je sa ekipom na terenu. Sa druge strane, Jadranka Ajanović, direktorka Doma zdravlja u Vranju, navodno je rekla da je na sastanku. Takođe, i Dragan Veličković, direktor ZC Vranje, navodno je odgovorio da je na sastanku.

Prema čaršijskim pričama Vesna Zdravković Simović bila je srčani bolesnik, a nakon poziva njene porodice da interveniše hitna pomoć i dođe u njihov dom jer joj je loše, dobili su odgovor da ne mogu da dođu. Vesna je nakon desetak minuta od poziva upućenog hitnoj pomoći izdahnula.

U Policijskoj upravi Vranje kažu da slučaj o Vesninoj smrti još uvek nije prijavljen.

Daljinac

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coki

    8. mart 2018 | 15:51

    I u NS isto... Zoves ih da dodju da pomognu a oni pitaju pa sta kako jel bas moramo, ne mozete sami da dodjete itd... Iz licnog iskustva pricam. Majka mi je bila bolesna, mucnina povracanje i slicno, 60 godina ima, malaksala ne moze na nogama da stoji, zovem hitnu i kazem sta se desava i da nemam auto da je dovezem u bolnicu niti imam snage da je nosim sa drugog sprsta dole te zamolim da dodju da je prebace jer mora da bude hospitalizovana posle 2 dana povracanja... Ali momak sa druge strane nesto se necka oce nece zavlaci me kao ne mogu odma da dodju... Mija greska jer nisam snimao razgovor, sto cu ubuduce sigurno ciniti. Nazovete kazete problem ukoliko krenu da zapitkuju i odugovlace zatrazite ime i prezime dispecera i snimite razgovor, potom odete licno u hitnu pomoc proverite da li su vam dali pravo ime jer znaju u oni da lazu... Potom kod nacelnika zatim advokat pa sud pa novine.... Pa da vidimo onda kako sta... NADJITE ODGOVORNE ZA SMET OVE ZENE, sram vas bilo!!

  • Borisav

    8. mart 2018 | 20:23

    Bio sam kuci sa cerkom od 3 godine. Donji pritisak mi se popeo na 120. Pozvao sam hitnu pomoc, rekao im o cemu se radi i zamolio ih da dodju jer sam sam sa detetom i plasim se da ne padnem tu pred njom , pa da je istraumiram za ceo zivot. Odgovorili su mi da je to stanje jako opasno i da moram hitno da odem u urgentni centar, ali da oni ne mogu doci. Ponovio sam im pricu i nista. Preziveh, ovaj put, uzimam terapiju koja mi je posle tog dogadjaja prepisana, a hitna pomoc je...

  • Sale1971

    8. mart 2018 | 19:41

    I neka je napisano,trebali su napisati i imena svih u smeni službe hitne pomoći!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA