OBUSTAVLJENA POTRAGA: Porodica Velimira nestalog u Moravi polako gubi nadu da će biti spasen

Dva dana su spasioci bez uspeha pokušavali da pronađu davljenika, a potragu su u sredu privremeno obustavili zbog loše vidljivosti

  • 1

Velimir Đerić (66) iz Prijanovića nestao je pre tri dana kod sela Tučkovo, a njegov prijatelj Rade Nikitović objasnio je spasiocima gde je "nešto potonulo".

Muškarac nestao u ledenoj Moravi, spasioci pretražuju teren!

- Video sam nešto u blizini splava kako naglo tone, ali ne znam da li je to bilo Velimirovo telo ili samo njegova jakna koju je tog dana nosio. Ja sam nekako uspeo da se zadržim, ali on nije bio plivač i slabog zdravlja - priča on.

Ovim rečima je Rade Nikitović, preživeli iz tragedije na Zapadnoj Moravi kod sela Tučkovo za beogradske medije opisao užasan događaj u kome je pod nabujalom vodom nestao Velimir Đerić (66) iz Prijanovića.

Dva dana su spasioci bez uspeha pokušavali da pronađu davljenika, a potragu su u sredu privremeno obustavili.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Tim specijalizovan za zadatke na vodi pri užičkoj vatrogasnoj brigadi je detaljno pretražio obe obale reke. Pozvali smo i pripadnike Žandarmerije, njihovi ronioci su tragali ispod površine, ali je vidljivost u nabujaloj reci veoma mala, pa ni to nije dalo rezultate - kaže Saša Cicvarić, načelnik ovdašnjeg štaba za vanredne situacije.

Nikitović je objasnio gde je video Velimirovo telo ili jaknu, ali to nije bilo od pomoći, a površina za pretragu je ogromna. Odlučeno je da se zbog nemogućih uslova koji ne mogu dati rezultate, ronilačka potraga privremeno obustavi.

Porodica nestalog Đerića izgubila je poslednju trunku nade da će Velimir biti spasen. Đerić je radio u kafani kod Nikitovića, sa kojim je kobnog dana bio na splavu. Oni su pokušali da dođu do ostrva na sredini reke, kako bi obišli mangulice koje su tamo gajili. Bujica je zanela improvizovani splav, a Velimir je nestao u ledenoj reci. Nikitović je uspeo da se održi na plovilu, koje se zaustavilo u granju, nekoliko stotina metara nizvodno.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Velimir je požrtvovano i vredno radio kako bi porodici obezbedio egzistenciju. Iščekivao je bosansku penziju da bi makar u starosti bezbrižnije poživeo - kažu gosti kafane koji su svakodnevno sretali Đerića.

Nade su u požeškom kraju ugašene. Spasioci će, čim se uslovi u mutnoj i nabujaloj Zapadnoj Moravi poprave, nastaviti potragu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA