≫ 

Pala službenica MUP-a zbog primanja mita: Uzimala i 500 evra građanima da završi "posao preko reda"

Uhapšeni će sutra biti privedeni postupajućem tužiocu odeljenja za borbu protiv korupcije radi saslušanja

  • 9

Odeljenje za borbu protiv korupcije u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole MUP sprovelo je akciju u kojoj je uhapšena R.G. (48) zaposlena u MUP-u Srbije zbog primanja mita, a osim nje uhapšene su još tri osobe.

Bivšoj pokrajinskoj službenici 3 godine zatvora zbog mita: Tražila pare od poznatih glumaca, nije se libila da pokuša baš sve

Akcija je, kako se navodi u saopštenju, sprovodena juče, a R.G. (48) je zaposlena u Upravi za upravne poslove. U istoj akciji uhapšena je i službenica matičnih evidencija opštine Stari grad A.P. (51).

Policija je uhapsila i dvoje građana Lj.N. (66) i M.Z. (56), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su G.R. i A.P, u dužem vremenskom periodu od osumnjičenih građana primale poklone, kao i novac u iznosu od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Republike Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neke od tih osoba nisu ispunjavale zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • комуниста

    8. mart 2018 | 15:46

    Само иницијали. Име презиме само онима који нису платили струју или неку другу глобу као да су највећи криминалци или државни непријатељи.

  • Dragoslav

    8. mart 2018 | 15:13

    Takve i takvi ima u svaku opstinsku kancelariju bez mite nema da moze.

  • srbin iz srbije

    8. mart 2018 | 11:41

    Poklon za praznik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA