≫ 

Sine moj, gde mi te vode? Ustani Boško, i bata te čeka: Sahranjen dečak kog je "pojeo" Rzav, na Đurđevdan trebalo da se krsti

Dečak se ljuljao na ljuljašci, a onda je rekao da ide da vidi ribice. Prišao je reci i upao u vodu

  • 8

- Sine moj, gde mi te vode! Ustani, Boško, dođi kod svoje majke! I bata te čeka! Ajmo kući, čedo moje...", jaukala je neutešna Vesna Aleksić, majka petogodišnjeg Boška Karišika, koji se utopio u reci Rzav u Arilju.

Suze su mi tekle gledajući kako dečak (5) nestaje u vodi: Potresni detalji tragedije utapanja deteta u Arilju

Mališan je kobnog dana, u subotu, bio u parkiću sa starijim bratom V. K. (6) i ujakom Vladimirom, ali se okliznuo i upao u nabujalu reku. Posle dva sata potrage, telo mališana pronađeno je u granju pored obale.

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se juče kako bi neutešnoj majci Vesni i ocu Aleksandru Karišiku izjavili saučešće i ispratili mališana na večni počinak. Tužna povorka potom se uputila ka dečakovoj večnoj kući. Grobljem su odzvanjali jauci neutešne rodbine, dok je mali beli sanduk spuštan u raku.

- Nije istina da našeg Boška više nema. Ovo je prevara, nije naš Bole mrtav. Ne idi, dušo naša! Kako ćemo bez tebe - jaukala je potresena rođaka.

Foto: Pixabay

Ona je dodala da se braća nikad nisu razdvajala i da su uvek sve radila zajedno.

- Ne znam kako će roditelji preživeti ovu tragediju, kako će starijem sinu objasniti da nikad više brata neće videti. Tuga velika - rekla je rođaka.

Boškov deda jaukao je nad belim kovčegom.

- Ja sam mu dao ime. Bio je kod mene za Božić, pevali smo i igrali se. Želja mi je bila da ostane još nekoliko dana, ali roditelji nisu hteli da ga odvajaju od starijeg brata. Eto, moji unuci su se sad zauvek razdvojili - kroz suze priča neutešni deda.

Pop nije održao opelo jer mali Boško nije bio kršten a da tuga bude veća, njegovo krštenje je bilo zakazano za Đurđevdan.

Foto: Telegraf

- Eto, Boško je zajedno sa starijim bratom trebalo da se krsti za manje od dva meseca, a sad ga više nema - priča potresena komšinica.

Tragedija se dogodila u subotu oko 12 sati, dok je Boško Karišik bio na šetalištu u Arilju.

- Dečak se ljuljao na ljuljašci, a onda je rekao da ide da vidi ribice. Prišao je reci i upao u vodu, dok mu je ujak bio okrenut leđima. Ujak je odmah potrčao sestriću u pomoć, ali je voda dete brzo odnela. Pokušao je granom da ga dohvati, ali bezuspešno. Mališan je nastradao naočigled starijeg brata. Svi smo trčali pored obale, ali je reka bila brža. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi - rekao je očevidac Goran.

Daljinac

(Telegraf.rs / Srpski telegraf / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann

    12. mart 2018 | 08:57

    Neverovatno da niko nije pokusao da ga spasi,pa nije skocio sa mosta i potonu nego je sve vreme bio na povrsini dal je moguce ? Trcali pored reke ...Boze,Boze

  • Sunce🌞

    12. mart 2018 | 09:10

    Kad procitam ovo davao granu srce mi se cepa. Zasto nije uskocio u vodu da izvuce dete. Boze boze sta je sa ljudima

  • Чика Шабан

    12. mart 2018 | 08:26

    Stvarno tuga... A da li je realno da su videli kako ga nosi voda a oni trcali obalom pored reke? Niko da skoci ili nesto? Cuj davao granu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA