≫ 

Ispred kuće u Vranju u kojoj je odrastao programer ubica: Nebojša je bio genije u školi, ređao desetke na fakultetu, viđao se redovno samo sa jednom osobom (FOTO)

Roditelji Nebojše Stojiljkovića koji je u ponedeljak ubio, a dan kasnije preminuo, žive u inostranstvu. Zatvoren i povučen bio je još u detinjstvu

Nebojša Stojiljković (30), koji je u ponedeljak pucao na svoje bivše kolege u firmi, a danas podlegao povredama koje je naneo sebi pokušavajući da se ubije, odrastao je na periferiji Vranja u naselju Rudina.

Ubica iz Ruzveltove uradio jednu stvar pre nego što je otpočeo krvavi pir: Niko nije ni naslutio šta će se desiti

U Kajmakčalanskoj ulici gde je Stojiljković živeo pre nego što je otišao na studije, sa nevericom prihvataju vest da je njihov nekadašnji komšija bio u stanju da digne ruku na nekog.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Komšije pričaju da je Nebojša bio izuzetno dete, kao i da je od kad je otišao na studije slabo dolazio u Vranje.

- Svi iz porodice su komšije kakve samo možete da poželite. Nebojša je oduvek bio izuzetan đak, genije pravi. Često puta je njegova majka Fidanka znala da nam kaže kako nije bilo ispita da je pao, kao i da je ređao samo desetke u indeksu. Njegova starija sestra Jelena je takođe bila izuzetan đak, uvek su se javljali kad prođu ulicom, ali smo slabo pričali. Nebojša se nije nešto mnogo družio sa ostalom decom, već je bio veoma vezan za sestru - kaže jedna od komšinica.

Kuća u kojoj je odrastao programer Foto: Telegraf

U roditeljskoj kući Nebojše Stojiljkovića, žive samo njegove baka po ocu, a u kućici pored nje baka i deka po majci.

Svo troje su srčani bolesnici i još uvek ne znaju šta je njihov unuk učinio.

Foto: Telegraf

- Nebojšini roditelji Novica i Fidanka, rade u Sloveniji, dok je sestra zaposlena na nekom od beogradskih fakulteta. Majka im je radila u "Jumku“, a za oca nisam siguran da li je i on radio u ovoj firmi, uglavnom bio je radnik. Iz Slovenije su dolazili da obiđu svoje roditelje, ovde provodili odmor, išli na more i u povratu opet svraćali do kuće ovde u Rudini - navodi jedan od komšija.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nebojša je u Vranju išao u OŠ "Dositej Obradović“ i Gimnaziju "Bora Stanković“.

Nakon diplomiranja na ETF - u, poslednjih pet godina radio je kao programer u beogradskoj firmi “Privredni savetnik za informacione tehnologije”.

U ponedeljak oko 11 sati Nebojša je ušao naoružan u firmu u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, u kojoj je prethodno dobio otkaz.

Hicem iz pištolja ubio je jednog kolegu, drugog ranio, dok se treći spasao iskočivši kroz prozor.

Nakon toga u stanu na Zvezdari pokušao je da se ubije izazvavši eksploziju plinske boce, od koje se stan zapalio.

Daljinac

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dea

    13. mart 2018 | 18:59

    Ovo je klasican slucaj mobinga ili sagorevanje na poslu, kad vam isisaju sve ljudsko, psihicki vas ubijaju svaki dan, ponizavaju I od vas naprave monstruma.

  • PravdaNS

    13. mart 2018 | 18:22

    Decko zavrsio ETF softverski inzinjering. Direktor zavrsio singidunum. Ovo sve govori. Mucenik radio na projektima, iskoristili ga i sutnuli kao staru krpu. Zasto vi novinari ne istrazite i ne iznesete pravu istinu sta se ovde desilo? Ovo su moje predpostavke i ovakve stvari se cesto desavaju u IT firmama, samo sto ne potezu svi pistolje. Imam par prijatelja koji rade u IT industriji i naslusala sam se njihovih muka.

  • Lale

    13. mart 2018 | 18:37

    $ta jetako pametnog momka nateralo da ovo uradi sigurno je neka podlost u pitanju to znaju ovi sto su preziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA