Biljana (31) preminula nakon porođaja, a njen otac krivi lekare: Deluje da je neko namerno hteo da ubije moju ćerku. Doktori tvrde da nije bilo propusta (FOTO)

Biljana je lečena 25 dana u bolnici u Priboju, pa je prebačena u Užice, a nakon pet dana u Beograd

  • 14

U GAK Višegradska u Beogradu 3. marta preminula je Biljana Slović (31), iz sela Gračanica kod Pribojske Banje od posledica komplikacija nastalih nakon carskog reza koji su obavili lekari u Opštoj bolnici u Priboju. Otac preminule porodilje, Milanko Grozdanić smatra da su lekari odgovorni za njenu smrt posle koje je njena beba sa samo dva meseca ostala bez majke.

Muž preminule porodilje besan: Da su joj na vreme dali uput, naša deca sad ne bi bila siročići (FOTO)

Biljana se porodila 1. januara 2018. godine i na svet donela sina Marka.

- Bilo je potrebno da se uradi carski rez jer je beba bila okrenuta karlično. Nakon četiri ili pet dana u bolnici u Priboju su joj ponovo otvorili ranu, od koje su je lečili jer je dobila sepsu. Sa tako otvorenom ranom primljena je u bolnicu u Beogradu - započeo je priču za Telegraf.rs, Milanko Grozdanić, otac preminule Biljane Slović.

Otac preminule porodilje sumnja na najgore.

- Meni deluje na osnovu svega što se izdešavalo kao da je neko namerno hteo da ubije Biljanu, jer se pitam iz kog razloga je ona držana u bolnici u Priboju i zašto nije odmah poslata u Beograd? U ovoj bolnici moja ćerka je ležala do 25. januara, i nakon toga je poslata u bolnicu u Užicu. Tu su mi rekli da oni ne smeju da počnu da je leče jer je zapuštena. Tu su joj dali dve boce krvi - izjavio je Milanko.

Preminula Biljana Slović, majka bebe od dva meseca Foto: Privatna arhiva

Biljana je nakon nekoliko dana transportovana za Beograd.

- 30. januara Biljana je primljena u GAK Višegradska sa sepsom, trombom i bakterijom u plućima. U toj bolnici su mi rekli da je propust napravljen u Priboju u šta ja i verujem i zato sam o svemu obavestio i tužioca i pokrenuo sam prijavu. Mislim da lekari u Užicu i Beogradu ništa nisu krivi. Lekari u Višegradskoj su mi rekli da bi Biljani najverovatnije spasili život samo da je došla ranije - jedva od knedle u grlu kaže Grozdanić čiji glas podrhtava dok se bori da ne zaplače.

OPERACIJA U BEOGRADU

- Moju ćerku su operisali veoma brzo, 2. februara i uspeli su da joj očiste stomak od sepse i sve su joj organe izvadili, matericu, jajnike i tako dalje. Međutim ih je bakterija koja je otišla na pluća zabrinjavala. Biljana je 14. februara upala u komu u kojoj je bila sve dok nije umrla 3. marta. Najstrašnije od svega mi je što su mi u bolnici u Priboju svaki dan govorili da će joj biti bolje i da će izaći uskoro - završio je priču za Telegraf.rs Milanko Grozdanić koji je dobio unuka ali izgubio prvu ćerku.

Biljana Slović iz Pribojske Banje Foto: Privatna arhiva

- Sve ću javno da kažem, ali ništa što nije bilo - dodao je vidno skrhkan otac.

BOLNICA U PRIBOJU

- Danas je bio predsednik komisije, dva ginekologa, zdravstveni inspektor i pravnik iz Užica koji tek treba da pregledaju papire i da ispitaju i lekare u Užicu. Sutra mi treba da imamo internu komisiju. Nekoliko komisija treba da ispita slučaj. Mi smo već razgovarali sa ginekolozima u našoj bolnici i pregledali smo svu dokumentaciju i nismo našli da je bilo propusta - započeo je razgovor za Telegraf.rs Dragan Pjevčević direktor organizacione jedinice Priboj.

- Komplikovano je što je pacijentkinju lečilo više ustanova. Ona je imala tempreraturu, ali njeno zdravstveno stanje nije ukazivalo da će se dogoditi ono što jeste. Ja kao direktor ne mogu da donosim zaključak bez papira, ipak sam ja internista - dodao je Dragan.

VIDEO: Kako do BESPLATNOG pregleda kod privatnog lekara?

Daljinac

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    13. mart 2018 | 21:50

    Pitanje za lekare. Spavate li mirno?

  • Jasmina KG

    13. mart 2018 | 22:36

    Porodila se 1. januara... verovatno umorni od dočeka, doktori nisu poveli računa i na neki način napravili propust koji kasnije nisu uspeli da isprave. Odakle sepsa ako je sve sterilno i savesno urađeno.

  • Недељко

    13. mart 2018 | 20:56

    Ужасно је лоше стање по болницама у унутрашњости. Лекари масовно одлазе у иностранство, јер су овде плате много мале. С друге стране, Болоња је учинила да се лако долази до дипломе, а медицинских факултета има у многим градовима. они не могу да се пореде са београдским и новосадским. Стално се прича о неким реформама у здравству, а опрема је стара преко 30 година. Врема је да Министарство здравља уради нешто по том питњу. Прво, да задрже кадрове, школовање је јако скупо да би те лекаре Немачка и Норвешка добијали џабе. Друго, да среде болнице и домове здравља, савременм опремом и добрим хигијенским условима. Искусни лекари, мислим на старије, треба да контролишу млађе, док се не науче да раде тај посао, јер данашњи лекари ако нису завршили у Београду или Новом Саду су недовољно стручни, да би сами радили тај посао. О медицинским сестрама да не говорим, свак би то да буде због јавног сектора. Затезање каиша, и некакве реформе Владе доводе до ових последица. Саучешће породицама Грозданић и Словић.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA