Detalji stravičnog ubistva u Vranju: Čedomir je zatekao svog mrtvog brata, grkljan mu je virio, a krv je šikljala na sve strane (FOTO)

Čedomir Mitić, brat ubijenog Milovana, koji je među prvima naišao na mesto zločina, video je kako se ubica udaljava niz nive koje su iza njihovih kuća

  • 2

Milovana Mitića (64), penzionera iz sela Donje Trebešinje kod Vranja, zaklao je njegov komšija Nenad C. (42), zbog toga što mu je navodno otrovao i dirao pse.

Užas u Vranju: Muškarac preklao komšiju jer mu je pomilovao psa, policija traga za ubicom

Mitić se u nedelju popodne vraćao iz sela, gde je kod jednog meštanina pomagao da izbetoniraju ploču na objektu koji je ova gradio, kada ga je na seoskom putu presreo Nenad C. i prvo ga više puta uboo nožem, a potom mu prerezao vrat.

Čedomir Mitić, brat ubijenog Milovana, koji je među prvima naišao na mesto zločina, video je kako se ubica udaljava niz nive koje su iza njihovih kuća.

- Ja nisam ni znao da mi je ubio brata, mislio sam da Nenad ide niz njive da prošeta. Moj brat je još uvek davao znake života kada sam naišao, ali mu nije bilo spasa. Video sam samo grkljan kako mu viri iz prerezanog i krvavog vrata, kako se mrda i pulsira, i to je bilo sve. Mi smo prve komšije sa Nenadom C., nikada do sada se nismo svađali, ni sa njim, ni sa njogovom porodicom, niti pak sa bilo kim u selu. Nenad čuva mnogo kučića, ali nije tačno da mu je moj brat trovao ili dirao pse - kaže Čedomir Mitić.

Goran i Čedomir Foto: S. Tasić

Nedaleko od dvorišne kapije Nenada C. još uvek su vidljivi tragovi krvi i otisci noža, kojim je ubijen Milovan Mitić. Milovanov sin Goran Mitić, šokiran je onim što je snašlo njegovu porodicu.

- Otac je radio u rudniku u Krivoj Feji, doselili smo se ovde iz Barelića. Mrava nismo zgazili, a otac je bio toliko miran i pitom čovek, ali ne znam kako je komšija mogao da digne ruku na njega i da ga tako krvnički ubije. Meni je prošle godine umrla majka, živeo sam sa ocem, sada sam ostao sam. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da mi je otac ovako umro ni kriv ni dužan - govori Goran Mitić.

Kuća Mitića Foto: S. Tasić

Stefan Mitić, unuk Čedomira Mitića, priča da je sa suprugom krenuo kući istim putem kuda je prošao i pokojni Milovan.

- I mi smo bili kod komšije koji je betonirao ploču na zgradi, video sam iz daleka dedu kako pada. Međutim, kako smo se približavali, imali smo šta i da vidimo. Pozvali smo hitnu pomoć, došli su tek posle 40 minuta - prenosi Stefan Mitić.

On dodaje da nije bilo nikakve svađe između žrtve i ubice, pre ovog događaja, kako su u prvim trenucima mediji preneli.

Ubijeni Milovan Mitić Foto: S. Tasić

Jedan od očevidaca je mislio u prvi mah da Nenad nešto udara na zemlji, da kopa zemlju. Kasnije se ispostavilo da je on ustvaru ubadao pokojnog Milovana. Nenad C. živeo je u Donjem Trebešinju sa majkom i bratom. Njegova porodica poreklom je iz Cene Gore i tu su se doselili devedesetih godina prošlog veka.

Kuću ubice i ubijenog Mitića i njegovog brata Čedomira, deli samo jedna njiva. U garaži, na potkrovlju i u podrumu kuće Nenada C. mnogo je životinja. U ponedeljak pre podne sve vreme se iz kuće čuo lavež pasa, a nekoliko mačaka bilo je na terasi.

Ubicina kuća Foto: S. Tasić

Svuda po dvorištu su činije iz kojih jedu životinje i ostaci hrane. Majka Nenada C. nije otvarala vrata, a iz kuće se čuo samo njen glasan lelek i naricanje. Policija obezbeđuje mesto zločina, dok je ubica još uvek u bekstu, potvrđeno je iz policijske uprave u Vranju.

Meštani Donjeg Trebešinja kažu da je Nenad C. ranije bio nasilan prema majci i bratu, da je bio bez stalnog zaposlenja i da se sumnjalo da ima neke veze sa dilovanjem i konzumiranjem narkotika.

Mesto ubistva, Goran Mitić Foto: S. Tasić

U Donjem Trebešinju strahuju da ubica koji je u bekstvu može još nekog da povredi. Telo nastradalog Milovana Mitića je poslato na obdukciju, a sahrana je zakazana za utorak na seoskom groblju.

Daljinac

(S.Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubek

    19. mart 2018 | 18:39

    Zasto ubice BEZE sa mesta zlocina,kad su vec toliko hrabri da nekom oduzmu zivot???

  • Dia

    19. mart 2018 | 18:59

    Po neki članak, se prosto plašim da otvorim!! Ako nije ubistvo onda je nešto van morala, ili strava i užas mučno je čitati a da ne pomislim da se ipak to nekom drugom dešava..!!!? A tako blizu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA