≫ 

Kolege šokirane hapšenjem uglednog hirurga u Nišu: Važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka

Reakcije na privođenje Nebojše Ignjatovića (50): Važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka, studentima strpljiv i pravičan profesor

  • 1

Nišku javnost šokirala je vest da je hirurg Nebojša Ignjatović (50) uhapšen zbog navodnog primanja mita. Kolege su posebno iznenađene, jer je Ignjatović važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka na Klinici za digestivnu hirurgiju KC Niš.

U toku je velika akcija hapšenja hirurga u Nišu: Pali hirurzi osumnjičeni za primanje mita

Ignjatović je radio i kao profesor na Medicinskom fakultetu, na Katedri za hirurgiju, i o njemu se studenti izjašnjavaju kao o strpljivom i pravičnom profesoru.

Niška policija je u saradnji sa Vojnom policijom uhapsila pet osoba koje tereti da su primali i davali mito, ali i trgovali uticajem.

- Stvarno ne znam šta mu je sve to trebalo, jer, pošteno govoreći, primanja koje ima kao hirurg i profesor su sasvim solidna za njegovu tročlanu porodicu. Znam da je bio pomalo ogorčen što njegova supruga već 13 godina čeka posao, ali je izvesno da imaju sredstva za život - kaže jedan od njegovih saradnika koji tvrdi da se za njega nikada nisu vezivale priče o uzimanju mita, pa su zato svi u šoku.

Ni rukovodstvo Kliničkog centra nije bilo ništa rečitije, uz opravdanje da je istraga još uvek u toku i da ne žele da je iznošenjem bilo kakvih podataka poremete.

Nije poznato za koji tačno hirurški zahvat je Ignjatović navodno uzeo mito, ali je izvesno da su i posrednici u ovom "poslu", lekarka Vojne bolnice S. P. i njen prijatelj M. G., takođe "zaradili" po 100 evra koje su im dali osumnjičeni za davanje mita.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljube

    24. mart 2018 | 19:15

    Tako je to kad nekome nisu dovoljne 2 plate, uglednog hirirga + profesora na fakultetu. Sada će da ostane bez posla i načisto bez para (jer supruga ne radi) zbog par stotina Euro koje je uzimao da bi nekoga operisao preko reda. Nazdravlje mu sva pamet ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA