Zbog ubistva Blaže Đurovića biće ispitan i vlasnik kazina Havana: Postoje naznake da je krvavi plan skovan u njemu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je juče da je Nemanja Ivanov uhapšen pod sumnjom da je počinio teško ubistvo pre dve nedelje i usmrtio Đurovića

  • 0
Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović; Vlada Japanac

Foto: e-stock.us/MUP Srbije

Povodom ubistva Blaže Đurovića (39) na Dušanovcu u Beogradu koje se dogodilo 10. marta ove godine, inspektori će ispitati i Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop koji je vlasnik kazina "Havana". Operativci istražuju da li on ima, i kakvu, ulogu u ovom zločinu.

Blažo Đurović koji je izrešetan na Dušanovcu bio povezan sa kavačkim klanom i Saletom Mutavim?

Pored njega, policiju interesuje i Jevta Jevtić, koji je veoma blizak sa Ivanovim, osumnjičenim za ubistvo Đurovića. Jevtić je u svom domu u Zemunu i ima nanogicu, a sudi mu se zbog optužbi za međunarodni šverc narkotika.

Policija će pokušati da razgovara i sa Vladimirom Jovanovićem, Vladom Japancem, bratom po majci ubijenog Blaža Đurovića. Sumnja se da on ima informacije šta se krije u pozadini zločina, a i poznaje Nemanju Ivanova, koji je sada osumnjičen za ubistvo njegovog brata.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je juče da je Nemanja Ivanov uhapšen pod sumnjom da je počinio teško ubistvo pre dve nedelje i usmrtio Đurovića. Ivanov bi danas trebalo da bude predat Višem javnom tužilaštvu, po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati.

- Ivanov je uhapšen posle veštačenja bioloških tragova iz belog džipa BMV iz kog je pucano na Blažu Đurovića - navodi izvor "Novosti".

Ubistvo Blaže Đurovića Foto: e-stock.us

- U njemu je pronađeno i automatsko oružje kojim je zločin počinjen. U toku je potraga za njegovim saučesnikom, koji je bio za volanom džipa, ali i organizatorima likvidacija. Postoji indicija da je krvavi plan skovan u kazinu "Havana" na Slaviji - kaže izvor.

Ista indicija postoji i kada je reč o ubistvu Jovice Radonjića na Zvezdari aprila 2015. godine. Sumnja se da je on poznavao ubicu, a postoji i snimak na kom se vidi njegova egzekucija. Radonjić je krenuo na napadača, a ovaj je zapucao. Zločinac je imao navučenu kapuljaču, pa se sada pokušava na osnovu antropološkog veštačenja utvrditi da li je reč o Ivanovu ili o nekom drugom.

- Ako i nije pucao, Ivanov ima neke veze sa ubistvom Radonjića. Pokušavamo da rasvetlimo celu tu piramidu učesnika u nekoliko likvidacija, koje su, po svemu sudeći, naručene iz istog centra. Ima tu svega, pa čak i srpskih saradnika "škaljarskog klana" - navodi sagovornik.

Ubistvo na Dušanovcu Foto: e-stock.us

Interesantna su operativna saznanja da se Ivanov skrivao jedno vreme kod Jevtića dok je bio u bekstvu posle pucnjave u beogradskom hotelu "Majdan", kada je ubijen Vladan Veličković. Tada je koristio lažni bosanski pasoš da prelazi granicu.

Ivanov je oslobođen optužbi da je ubio Vladana Veličkovića u "Majdanu" zbog nedostatka dokaza. Za to ubistvo je na 13 godina osuđen Stanko Buhanac. Postoje operativni podaci da su Ivanov i Buhanac bili važna karika krijumčarskog kanala kokainom, iza kog stoji jedan od najjačih kriminalnih klanova čije su vođe iz Beograda.

VIDEO: MUP: Pucnjava u firmi, jedan mrtav, drugi skočio kroz prozor

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA