≫ 

Nišlija koji je ubio Jovanu i njenu bebu priznao krivicu: Osuđen je na šest godina zatvora

Jocić je vozeći kombi "opel vivaro" prešao u zaustavnu traku i otpozadi udario "golf 4" u kome se nalazila porodica Ljubić

  • 20

Nišlija Dragoljub Jocić (45) koji je 30. septembra prošle godine vozeći pijan na autoputu Beograd - Niš kod Aleksinačkog Bujmira izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je na mestu poginula šestomesečna beba D.Lj. a njena majka Jovana Ljubić (28) dan kasnije podlegla povredama, osuđen je danas na šest godina zatvora.

NI SAM NE ZNAM KOLIKO SAM VOTKE POPIO: Stravične reči vozača kombija koji je ubio Jovanu i njenu bebu Dunju

Kazna mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice sklopljenim sa Višim javnim tužilaštvom a koji je Viši sud prihvatio. Jociću je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Jocić je vozeći kombi "opel vivaro" prešao u zaustavnu traku i otpozadi udario "golf 4" u kome se nalazila porodica Ljubić iz Prokuplja koja se zaustavila na autoputu da bi Jovana podojila bebu.

Foto: Facebook/Jovana Ljubic

Devojčica je zadobila višestruke povrede grudnog koša, glave, vrata i trbuha usled čega je preminula na licu mesta dok je njena majka još davala znake života. U udesu su lakše povrede zadobili i vozač "golfa 4" Dragiša Ljubić (28) i njegov trogodišnji sin A.Lj.

Optužnica je Jocića teretila za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je ustanovljeno da je u momentu tragedije imao 1.8 promila alkohola u krvi.

- Radi se o stanju teške alkoholisanosti usled čega optuženi apsolutno nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom pa se kretao zaustavnom trakom iako je to zabranjeno, usled čega je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo "folksvagena golf 4" - navedeno je u optužnici.

Jociću je produžen pritvor do stupanja na izdržavanje kazne.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    27. mart 2018 | 23:15

    Da je mačku zgazio vise bi dobio. Sramota! Dete svjetlost dana nije videlo,ova mlada zena nije ni počela zivot da zivi,a došla pijandura i skrati joj zivot,a on i dalje zivi i začas ce proći tih sest godina oni se nikad vratiti nece. Žalosno ......

  • Sremac

    27. mart 2018 | 22:41

    Premalo drugovi partizani

  • Zex

    27. mart 2018 | 23:21

    Šest godina? Ovo mora da je neka greska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA