Slučaj "Bentli" se šeta od suda do suda: Postupak u vezi sa udesom na Topčiderskoj zvezdi sad putuje u Prvi sud

Neobična "šetnja” postupka u vezi sa udesom na Topčiderskoj zvezdi, kada je vozilo fudbalera Ivice Dragutinovića naletelo na kolonu predsednika Srbije, izaziva oprečne komentare javnosti

  • 3

Slučaj "Bentli" ovih dana dodatno je zaokupio pažnju javnosti jer "šeta" iz jednog u drugi beogradski sud. Istragu oko naletanja na kolonu vozila predsednika Srbije vodilo je Više javno tužilaštvo.

Vozaču "bentlija" pritvor od 30 dana: Presekao Vučićevu kolonu, dilovao kokain, a traži ga i austrijska policija!

Ono je i podiglo optužnicu, ali se ubrzo oglasilo nenadležnim i predmet prosledio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

U međuvremenu i Viši sud je doneo istovetnu odluku, ali je spise dostavio Drugom osnovnom sudu. Sada je pitanje dana kako će nadležni reagovati, ali prema saznanjima "Novosti", slučaj "Bentli" biće "preseljen" u Prvi sud, pred kojim će se i voditi postupak.

Ovakva praksa "šetanja" predmeta je neuobičajena i zbog toga je u javnosti izazvala niz različitih komentara.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Ipak nesporno je da je 2. septembra prošle godine vozilo "bentli", španskih registarskih tablica, na Topčiderskoj zvezdi naletelo na automobil u kome je bio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Vlasnik "bentlija" je bivši fudbaler Ivica Dragutinović, ali on nije bio za volanom, nego Luka Radulović, sa saputnicima Milošem Tančevim i Stevanom Dukićem. Na teret im se stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Samo mesec dana kasnije Radulović je ponovo uhapšen, ovog puta zbog sumnje da je trgovao narkoticima. Pored njega, istraga se pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, za isto delo, vodi i protiv troje njegovih navodnih saradnika, Nebojše Stošića, Alekse Milosavljevića i Milka Gajića.

Sa druge strane, iza rešetaka su se ponovo našli i Dukić i Tančev. Oni su privedeni u decembru prošle godine zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Aleksandra Savkovića (27) ispred kluba "Nana" na Senjaku.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalča 🐕

    30. mart 2018 | 15:24

    Toliko o Srpskom pravosuđu. Ovo nema ni u Tunguziji.

  • Danče

    30. mart 2018 | 21:34

    Nek se šeta, uskoro po tradiciji zastareva.

  • branko

    2. april 2018 | 00:29

    ovo je skandal, ako je vozilo ugrozilo bezbednost predsednika drzave, mora valjda da bude prioritetan predmet, mi smo drzava kojoj je likvidiran premijer, nije mi jasno zasto se ovakve stvari olako shvataju, bar nadlezne sluzbe neka sve aktere ove divljine strpaju unutra pa dok dodje predmet na red, uzas koji nemar....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA