Ispovest oca čijeg je sina progutala Nišava: Ništa više nemam, gde da idem? Moram još jednom da vidim Danila (FOTO) (VIDEO)

- Ali moram da saznam šta mu se desilo, moja agonija je tek počela - očajan je otac

  • 10

- Pre dve godine mi je umrla supruga koju sam obožavao. Pola nje je živelo u Danilu, a sada mi više ništa nije ostalo. Gde da idem? Kući? Ko me tamo čeka? Sada imam samo jednu želju, da ga još samo jednom vidim - kroz suze govori Miloš Đorđević, otac 17-godišnjeg Danila, koji je 29. marta u blizini Betonskog mosta upao u Nišavu.

Identifikovan mladić koji je upao u Nišavu: Spustio se do reke da vidi da li je voda topla? (FOTO) (VIDEO)

- Nesrećni mladić je nakon povratka iz Turističko-ugostiteljsko škole, gde je pohađao treći razred, odlučio da se sa dva druga i drugaricom prošeta pored reke. Prema njihovom svedočenju, dok je sedeo na keju, okliznuo se i upao u vodu.

- Tog jutra krenuo je u školu, javio mi se, ja sam se spremao za posao. Ponovo smo se čuli oko 13:30 kada je rekao da neće odmah doći kući jer će otići do reke. Vozio sam kroz grad kada sam na semaforu propustio vatrogasno vozilo, prošlo mi je kroz glavu da je neko upao u reku, nisam ni slutio da je to moj sin - priča očajni otac.

Kada mu je zazvonio telefon, čuo je uplašeni glas Danilovog druga.

 
A post shared by A Boy Named Dani (@dani_naissa) on

- Nisam ga razumeo šta mi je govorio, rekao sam mu da nekom drugom da telefon da mi kaže šta se dešava. Kada sam shvatio da se Danilu nešto desilo, trebalo mi je samo dva minuta da stignem do tamo, ali ništa nisam mogao da uradim.

Rekli su mu da se Danilo okliznuo, drug iz komšiluka je pokušao da ga zadrži. I on je upao u vodu, ali ga je neki prolaznik izvukao.

- Ne sumnjam ni na koga od njih da ga je gurnuo ili mu naudio na drugi način. To je bilo prijateljsko okruženje, najbolja drugarica i dvojica drugara iz komšiluka. Ali moram da saznam šta mu se desilo, moja agonija je tek počela, sećam se tih vesti da su neki utopljenici pronađeni posle dve, tri nedelje, to je strašno, ko će to izdržati - kaže Miloš.

- Svaka čast policiji i vatrogascima, oni su odmah počeli sa pretragom reke, ali šta oni mogu da urade ? Da su ronioci odmah krenuli u potragu, možda bi uspeli da ga nađu, ali ovaj grad ih nema, iako ovo nije prvi put da deca stradaju na ovakav način - priča.

Mladićev otac kaže da je Danilo bio izuzetno fizički spreman, ali da nije bio dobar plivač.

- Bavio se bodi bildingom, pre tri godine je osvojio balkanski šampionat u pauer liftingu. Spremao se i za ovogodišnje takmičenje, ali nije voleo vodu ni u bojleru. Bio je baš omiljen, kad bismo ušli u teretanu, njega bi pozdravilo njih sto, a mene deset - kaže Miloš.

 
A post shared by A Boy Named Dani (@dani_naissa) on

Vatrogasno-spasilačke jedinice i policija danas su pretraživale korito Nišave od mosta u Medoševcu do ušća ove reke u Južnu Moravu, ali nikakav trag nestalog mladića nije pronađen.

VIDEO: Pogledajte mesto gde je Danilo upao u Nišavu

Daljinac

(D. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA