≫ 

Do sada neobjavljene fotografije Jelene Marjanović iz porodičnog albuma: Sećanja na nju dve godine nakon ubistva bole, a slike leče rane

Danas se navršilo dve godine od monstruoznog ubistva, a Jelenina sestra Teodora podelila je sa nama fotografije koje su obeležile njihov život

  • 3
Jelena Marjanović, Teodora Krsmanović Teodora, Jelena i mala Jana Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Kada se završi jedan ljudski život, iza njega ostaju mnogi drugi da ga oplakuju i sećaju se. Da pamte kako je taj jedan život nikao, rastao, sazrevao i davao ljubav onima koji su ostali kada je ugašen. I da je taj jedan život podario život nekom drugom. U slučaju onih koji su ubijeni, sve se duplira: emocije, bes i nemoć. U slučaju onih za čije ubistvo još niko nije osuđen, sve je još čak i jače. Sećanja pomažu, a fotografije bole.

I dalje verujem da Jelena nije ubijena 2. aprila, ova slika majice je neoboriv dokaz: Forenzičar Nenad Šipka o detaljima istrage ubistva Jelene Marjanović (VIDEO)

Teodora Krsmanović ima albume pune baš takvih fotografija - koje bole. Zabeleženih analogno i digitalno, ali sa uvek istim, prepoznatljivim osmehom njene sestre, Jelene Marjanović. Te fotografije su jedino što pomaže ljudima koji su ostali iza nje. Samo te slike mogu iz sećanja da potisnu one iz tog kobnog, krvavog dana u aprilu, kada je Jelena pronađena izmasakrirana.

Jelena sa malom Teodorom/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva

I dok je mi znamo samo kao Jelenu Marjanović, čija misteriozna smrt opseda javnost tačno dve godine, njena sestra i kćerka znale su njenu dušu. Nostalgija za tom dušom usporava zarastanje svih rana.

Njih dve, Teodora i Jana, sada zajedno listaju albume sa omiljenim likom. Jani će pomoći da nikada ne zaboravi majku, a Teodori da istraje u borbi za konačnim razrešenjem ubistva.

Velika ljubav dve sestre, Jelene i Teodore/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Tako će Jana moći da vidi kako je njena mama izgledala na venčanju, kakva je bila kao devojka, a kada i ona poraste, moći će u svom liku da traži odraz ubijene majke.

Teodoru će podsećati na doba kada je imala bezuslovnu zaštitu starije sestre. Sada je ona ta koja mora da se izbori da se njena tragična smrt nikad ne zaboravi. Jer, kao što nam je Teodora rekla, a fotografije i potvrdile, dve sestre su bile jako bliske. Jelena kao starija, vodila je računa o maloj plavokosoj devojčici kada su bile mlađe.

Jelena je uvek brinula o Teodori/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Jelena i Teodora/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Na Jeleninom grobu u Zbegu njeni najbliži obeležili su drugu godišnjicu od smrti. Prvo su stigle tetke, sestre Jelenine majke Zorice. Tetke su spustile cveće i zapalile sveće, a potom neutešno plakale pored spomenika. Potom je na grob došao i svekar ubijene pevačice, Vladimir Marjanović, u pratnji kume Vere i Zoranovog sina iz prvog braka, Uroša.

Ne bih ništa komentarisao. Kako mogu da se osećam kad je Zoran u pritvoru - poručio je Vladimir.

U subotu su pomenu uoči godišnjice ubistva prisustvovali sestra Teodora Krsmanović sa porodicom i njena porodica, kao i forenzičar Nenad Šipka.

Pogledajte još Jeleninih fotografija koje do sada nisu viđene:

Bliskost sestara je prilično jasna/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Jelena je bila uz Teodoru u svim njenim bitnim trenucima/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Sestre su rado uživale zajedno/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Jelena sa strice, Teodorinim ocem Srećkom/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Jana sa Teodorinim bratom Peđom/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva
Jana i Peđa si nerazdvojni baš kao Jelena i Teodora/ Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Daljinac

(Lj. R/ J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA