Ovo su žrtve bahatog vozača: Deda Sveta je bio mrtav na licu mesta, Milica preminula u bolnici, za njenu sestru Mariju se lekari bore (FOTO)

Vozač Stojan N. je zadržan na lečenju, ali ni on, ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi

  • 21

Nišlija Stojan N. (30) je vozio velikom brzinom "opel astru", prešao na desnu stranu kolovoza, "pokupio" biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u devojke koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Devojke su sestre Milica (27) i Marija (24). Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mesta, dok je dva sata kasnije u niškoj bolnici povredama podlegla i Milica. Lekari niškog Kliničkog centra i dalje se bore za život njene sestre Marije koja ima višestruke povrede i obilno unutrašnje krvarenje. 

Vozač pokosio pešake, dve osoba stradale, više povređeno: Još jedna nesreća u Nišu

- Što ih pustih da idu, što ih ne odvezosmo kući, da sam znala gde idu ja bih ih zadržala. Kako ne produži pravo, što mi pokosi decu –naricala je danas Ratka Petrović, tetka sestara.

Stojan N. je takođe zadržan na lečenju, ali ni on, ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi.

Nesrećne sestre su kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

- Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla, jao kad bi nam bar Marija ostala. Noćas joj je bilo malo bolje, od jutros opet ne valja, jao srca moja, nisu se razdvajale pa zajedno nastradaše – jadikovala je Ratka.

Baka Jasna dozivala je mrtvu unuku kroz suze.

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

- Mico moja, Mico…. od njih nikada lošu reč nisam čula. Obe su bile odlični studenti, Milica je završila master iz psihologije, a Marija je na četvrtoj godini hemije. Sve desetke su ređale, primale stipendiju, Milica je prošle godine preko fondacije bila u Nemačkoj, trebala je sada i Marija da ide, a eto šta ih snađe – naricala je očajna baka.

Tuga je ophrvala i porodicu Svetislava Tonića. Njegove sinove Branislava Tonića, sveštenika SPC i Dragana Tonića zatekli smo u Zavodu za sudsku medicine gde su sređivali formalnosti oko očeve sahrane.

OBILAZIO VOĆNJAK

- Živeo je sa nama, ali je imao i kuću u Knjaževačkoj, stalno je tamo odlazio biciklom da obiđe voćnjak. Ovih dana je rezao vinovu lozu, pretpostavljam da se vraćao kući kada ga je taj mladić udario kolima – kaže Branislav. Njegov brat dodaje da su za očevu smrt saznali iz medija.

Svetislav Tonić, Foto: Telegraf/Privatna arhiva

- Malo pre nesreće smo tuda prošli, vozio sam mlađeg sina na trening. Kad smo došli kući čujemo za udes, a oca nema... Dok smo se vratili na mesto nesreće sve je bilo sklonjeno, tek tada smo saznali da je stradao – kazao je Dragan.

VOZIO 140 KM/H

Očevici nesreće kažu da se vozač "opela" kretao veoma brzo.

- Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike. Jadne devojke, tek su stigle na stanicu, da su samo par sekundi kasnije stale tu ne bi im ništa bilo – kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima vozač "opela" je bio pijan.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg Vozd

    2. april 2018 | 22:33

    Pa dokle vise ovo ljudi ???!!!! Pogledaj ove lutke kako su lepe, pametne, skolovane i ovako da ih budala pobije. Dozivotna kazna pa nek svaki sledeci razmislja jel ce da popije i sedne da vozi.

  • joE

    2. april 2018 | 22:40

    Zatvor do kraja zivota

  • Ruzvelt

    2. april 2018 | 21:21

    Vozaca osuditi na dozivotnu robiju. Pa dosta je vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA