7 dana očaja porodice i prijatelja Danila (17) kog je progutala Nišava: Pojačana potraga, sve ekipe su na terenu (FOTO SA LICA MESTA)

Danilo je sa društvom sedeo kraj reke, okliznuo se i upao u vodu. Drug je pokušao da ga spase, pratio ga do Železničkog mosta, ali je izgubio snagu

  • 0

Pripadnici PU Niš i vatrogasno-spasilačke jedinice Uprave za vanredne situacije od jutros vrše detaljnu pretragu Nišave kako bi pronašli Danila Đorđevića (17), koji je 29. marta u blizini Betonskog mosta upao u ovu reku.

S obzirom na to da je nivo Nišave u padu kao i da se voda izbistrila, stvoreni su povoljniji uslovi za potragu, pa su formirane tri grupe od po četiri člana koje pretražuju reku po deonicama.

Ispovest oca čijeg je sina progutala Nišava: Ništa više nemam, gde da idem? Moram još jednom da vidim Danila (FOTO) (VIDEO)

Prva grupa pretražuje reku u okolini Železničkog mosta gde je mladić poslednji put viđen, do Popovačkog groblja. Druga je zadužena da pregleda vodu i priobalje sve do nadvožnjaka u naselju "9. maj", dok treća potragu nastavlja do ušća Nišave u Južnu Moravu.

Foto: Telegraf

Dosadašnja pretraga nije dala nikakvog rezultata, iako je prošle subote u Niš stigla i ronilačka jedinica Žandarmerije. Međutim, s obzirom na to da je reka

bila mutna, ronioci nisu mogli da detaljno pregledaju područje gde je 17-godišnjak nestao.

Foto: Telegraf

Danilo je sa društvom nakon škole došao do nišavskog keja i seo kraj reke kada se okliznuo i upao u vodu. Njegov drug Ognjen Nikolić je pokušao da ga spase, pratio ga je do Železničkog mosta, ali je izgubio snagu. Njega je iz vode izvukao jedan prolaznik, dok je Danila reka odnela.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA